Türkiyenin Yüzen okulu Piri Reis Ereğli’de

Piri Reis Üniversitesi’nin denizcilik öğrencilerine eğitim veren Piri Reis Uygulama Gemisi, Kdz.Ereğli’ye gelerek Erdemir Limanına demir attı.

Türkiyenin Yüzen okulu Piri Reis Ereğli’de

HABER MERKEZİ-Piri Reis Üniversitesi’nin Denizcilik öğrencilerine Eğitim veren Piri Reis Uygulama Gemisi, Kdz. Ereğli’ye gelerek ERDEMİR Limanına demir attı. Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren ve Denizcilik Eğitimini Denize taşıyan Piri Reis Üniversitesi, kaptan adayı öğrencilerine Piri Reis Uygulama Gemisi ile deniz üzerinde eğitim veriyor. Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan eşliğinde 195 öğrenci, 10 Öğretim Üyesi ve 51 Personelle Ereğli’ye gelen Piri Reis Üniversitesi gemisi 15 Ağustos Cumartesi günü Saat:11.00 sıralarında ERDEMİR Limanına demir attı. gemi gazetecilere tanıtılarak, gezdirildi. Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof Dr Oral Erdoğan ve Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem gemi gezisi öncesi gazetecilere açıklamalarda bulundu. Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan şunları söyledi;

BU SENE İKİNCİ YIL MEZUNLARIMIZI VERDİK

2008 yılında tüm zorlu aşamalar atlatıldıktan sonra kurulan Piri Reis Üniversitesinin 2009 yılında ilk öğrencilerini aldığını ve şu anda gelinen noktadada çok iyi yol katettiklerini belirten Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof Dr Oral Erdoğan gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi: “2008 yılında bir takım zorlu aşamalar atlatıldıktan sonra kurulan Piri Reis Üniversitesi 2009 yılında ilk öğrencilerini alabildi. Şuanda geldiğimiz noktada geçen yıl ilk mezunlarını verdi bu sene de ikinci yıl mezunlarını verdi ama bu üniversitenin denizcilik temalı bir üniversite olmasının eksik olan noktalarından belki de en önemlisi bir gemisinin olmamasıydı, o yüzden de Piri Reis Gemisine bu sene itibari ile kavuşulmuş oldu.

45 TANE ÖĞRENCİ MİSAFİR ETTİK, HİÇ BİR ÜCRET ALMADIK

Biz bunu öncelikle kendi öğrencilerimiz olarak düşünmedik, diğer tüm Türkiye’deki diğer denizcilik ile uğraşan üniversitelerimize yazdık. 8-9 üniversitemizden 45 tane öğrenci misafir ettik, hiçbir ücret almaksızın. Toplam 195 öğrenci ile Tuzladan ZeyPorta, ZeyPorttan da boğaza açıldık. 195 öğrencinin 24 tanesi kız öğrencidir.

GEMİMİZ BEŞ YILDIZLI OTEL AYARINDA

Öğrencilerimiz burada 5 yıldızlı bir otel ayarındaki bir gemide staj yapabiliyorlar. Bu sadece basit bir staj gemisi değildir, bu staj; eğitim ve kültür kazanma yapısıdır. Aynı anda staj yapıyorlar ve her gün burada çeşitli seminer programları ile 200 250 kişiyi ağırlıyoruz.Perşembe günü mütevelli heyetimiz yurdumuzu yapma kararı verdi. 1100 kişilik, Tuzla da çok modern bir yurdun yapımına karar verildi. İnşallah seneye Eylül sonuna yetiştirilecek.

GEMİMİZ 400 YOLCU KAPASİTELİ

Geminin satın alınması için 7,5 milyon dolar kullanıldı, bunun beş milyon dolarını Deniz Ticaret Odası bağış yaptı, 2,5 milyon dolarlık kısmını da Dati Holding A.Ş. yaptı.Teknik olarak gemimiz 127, 59 metre uzunluğunda olup 400 yolcu kapasiteli bir gemi idi. Şimdi biz bunu Ulaştırma Bakanlığı, Liman Başkanlığı vasıtasıyla cinsini eğitim amaçlı gemiye dönüştürdük.

İŞ GARANTİSİ İMKANI VERDİK

Üniversitemize özellikle denizcilik fakültesi, denizcilik yüksek okulu ve İktisadi İdari Bilimler Denizcilik işletmeleri yönetimine girecek öğrencilere iş garantisi imkanı verdik. Ayrıca ücretli giriyorsa bir öğrenci, o zaman da biz sana iş bulacağız, sende maaşından ödersin diyoruz. %80’nine kadar o ücreti okul bittikten sonra aylara bölünerek ödenmesi imkanı veriyoruz. Cazip bir olay oldu ki; bu sene 200’ün üzerinde öğrenci bu imkanı kullandılar.

STAJIMIZI 62. GÜNDE TAMAMLAYACAĞIZ

Sefere İstanbul ZeyPorttan başladıktan sonra uluslararası staj olmasını sağlamak üzere Bulgaristan limanına yakın bir yere demirledik daha sonra İnebolu Limanından sonra Batum, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun, Sinop, Zonguldak ve Ereğli’ye geldik. Karadeniz ayağını Ereğli ile noktalandırırken Ereğli’ye özel bir önem verdik. En az 3 gün ayırdık. Muhtemelen Salı gününe kadar gemimiz burada olacak daha sonra Yunanistan’ın Midilli adasına gideceğiz. Daha sonra Sakız Adası, Bodrum, Fethiye, Kuzey Kıbrıs Girne Limanı, İskendurun, Mersin, Antalya, Marmaris ve oradan İstanbul Boğazına dönüp turumuzu 62. Günde tamamlayacağız.

İRFAN ERDEM’DEN TEŞEKKÜR

Deniz Ticaret Odası Karadeniz Bölge Başkanı İrfan Erdem de, Piri Reis Üniversitesi Eğitim Gemisi’nin Türk denizciliği açısından son derece önemli olduğunu, staj gören öğrencilerin 7 gün 24 saat eğitimden geçeceğini ifade etti. Erdem, Erdemir Genel Müdürü Sedat Orhan başta olmak üzere tüm yöneticilerine de sağladıkları destekten ötürü teşekkür etti.
 
ERDOĞAN ,GAZETECİLERE GEMİYİ GEZDİRDİ,BİLGİLENDİRDİ
 
Açıklamaların ardından Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan gazetecilere ve berbarindekilere Gemiyi gezdirerek bilgilendirdi.Ziyarette Rektör Erdoğan´a Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Erdem´in yanı sıra Deniz Ticaret Odası Yönetim kurulu  Başkan Yardımcısı Ali Doğru ve Deniz Ticaret Odası Batı Karadeniz Bölgesi Şube Müdürü Yelda Çelebi’de eşlik etti.
Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2015, 17:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER