Turpçu’ya ,Bakan Albayrak’tan yanıt

Turpçu’ya ,Bakan Albayrak’tan yanıt

Turpçu’ya ,Bakan Albayrak’tan yanıt

CHPZonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, Plan ve Bütçe Komisyonugörüşmelerinde Türkiye Taş Kömürü Kurumu’nun geleceğine ilişkin Enerji ve TabiiKaynaklar Bakanı Berat Albayrak’a yönelttiği sorulara yanıt aldığını bildirdi.
Tupcu yazılı açıklamasında, sorduğu sorular ‘kısmen’ cevap alabildiğinibelirtti.Açıklamasında, sorduğu soruları hatırlatıp ve aldığı cevaplarıaktaran Turpcu, şunları kaydetti:“ ‘İthal edilen 32 milyon ton taş kömürününülkemize maliyeti yaklaşık 4 milyar dolardır. Bu anlamda, TTK’nın işçi açığınıgiderip Türkiye’nin ihtiyacı olan taş kömürünün ekonomiye kazandırılmasıylailgili düşünceleriniz nelerdir? Yani millî olmada sözde değil, özde olmanoktasına gelecek misiniz?’ sorularını yönelttiğim Bakan Albayrak şucevapları verdi:
Taşkömürü konusu, yerli, milli enerji konusu noktasında çok önemli.Türkiyenin zaten kısıtlı linyit, düşük kalorili kömür kaynakları içerisindetaşkömürünün çok daha fazla ve yoğun bir şekilde kullanılması en önemli önceliklerimizdenbir tanesi. Bu çerçevede, Zonguldak’ın dönüşümünde çok önemli bir yere sahip.Tabii, burada, on yıllardır süregelen, maalesef, farklı paydaşların uyguladığıyanlış stratejilerin ortaya koyduğu olumsuz bir resim var, inşallah, tümpaydaşlarla 2017 içerisinde bunu tamamlayıp, güzel, pozitif bir dönüşümü hayatageçireceğiz ve daha fazla Zonguldak’ın taşkömüründen daha güvenli, daha fazlaistihdamı da öncelikleyerek ve üretim kapasitesinin daha da artırıldığı birmodelle ismini tanımlamıyorum, inşallah hayata geçireceğiz.

BAKAN ARSLAN’DAN DA CEVAP BEKLİYOR

Turpcu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’aise “Zonguldak Çaycuma Saltukova Havaalanı yurtiçi seferleri açılacakmıdır, Bakanlığın bununla ilgili bir çalışması var mıdır? Zonguldak ilimizinkara yolu altyapısının tamamlanamamasının ve iktidarınızın bu konudayeterince katkıda bulunamamasının nedeni nedir?
Bununla birlikte, Gayrettepe-üçüncü havaalanı metrosuyla ilgili, bu, niyedavetiye usulüyle yapılmıştır? Dünyadaki ortalama birim fiyatları kilometre veistasyon başına nedir? Bu işin aceleye getirilmesiyle ilgili, Gayrettepeorada durduğuna göre, üçüncü havaalanının yeri mi değişmiştir?”sorularını sormuştu. Turpcu, Bakan Arslan’ın, sorulara yazılı olarak cevapvermesi beklediğini sözlerine ekledi.


Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2016, 15:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER