Tutuklama kararı reddedildi

Zonguldak’ta kocasını elleriyle boğarak öldürmekten tutuksuz yargılanan kadının tutuklanma talebi reddedildi. Dava 27 Kasım 2014 tarihine ertelendi.

Tutuklama kararı reddedildi
Zonguldak’ta kocasını elleriyle boğarak öldürmekten tutuksuz yargılanan kadının tutuklanma talebi reddedildi. Dava 27 Kasım 2014 tarihine ertelendi.
Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada 4 çocuk annesi Ayşegül E.’nin yargılamasına devam edildi. Bir önceki duruşmada Mehmet Ali E.’nin alkollü olduğu iddia edilen görüntülerin bilirkişi tarafından yapılan çözümleri okundu. Eşi tarafından boğularak öldürülen Mehmet Ali E.’nin babası Ethem E., görüntülerde oğlu ile yaşadığı diyaloğu şöyle anlattı:
“Gelinim olan sanık bana zaman zaman Ethem Usta diye hitap ederdi. Ben vefat eden oğluma bu görüntüler çekildiği sırada ısrarla elinde bulunan bira şişesini vermesi için ısrarcı oldum. Konuşmada ver ver dediğim bira şişesidir. Vefat eden oğlumun da veremem, vermem dediği yine bira şişesidir.”
Sanık Ayşegül E. ise, dökümü yapılan konuşmalardan birkaçının doğru çözümlenmediğini iddia ederek, “Doğrusunu söylemek istiyorum” dedi. Ayşegül E., el yazısı ile yazdığı konuşmaları mahkeme başkanına teslim etti. Ölen Mehmet Ali E.’nin kardeşlerinin de katıldığı duruşmada sanık Ayşegül E.’nin tutuklanması talep edildi.
Mahkeme ise mevcut delil durumu, yargılama aşaması, sanığın kaçma şüphesinin bulunmaması ve adli kontrol tedbirinin yeterli olacağı kanaati ile bu aşamada sanığın tutuklanmasına yer olmadığını ifade ederek, tutuklama talebini reddetti. Duruşma ise 27 Kasım 2014 tarihine ertelendi.
8 Ocak 2014 tarihinde Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde 4 çocuk annesi Ayşegül E., kendisine şiddet uyguladığını iddia ettiği 19 yıllık eşi Mehmet Ali E.’yi boğarak öldürmüş ve gözaltına alınmasının ardından serbest bırakılmıştı.
Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2014, 11:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER