Üç Program Daha Eklendi

Üç Program Daha Eklendi

Üç Program Daha Eklendi

Bülent Ecevit Üniversitesi(BEÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Sağlık Bilimleri Enstitülerine üç programdahil oldu.

BEÜ Sosyal BilimlerEnstitüsü 2016 2017 akademik yılındabünyesine Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Tezli Yüksek Lisansprogramını ve Kamu Mali Yönetimi ve Denetimi II. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisansprogramı açıldı. Hali hazırda 17 tezli-tezsiz yüksek lisans programı, ve dörtdoktora programıyla akademik kariyer yapmak ve kendini geliştirmek isteyenlereönemli fırsatlar sağlıyor. Bölüm ve program çeşitliliğin birçok üniversiteyegöre daha fazla olduğu BEÜ bu çeşitliliği lisansüstü programlarda da devam ettiriyor.23/06/2016 tarihli Yükseköğretim kararıyla açılan programlar sosyal bilimleralanında lisansüstü eğitim almak isteyenleri sevindirdi.

Sağlık alanında BatıKaradeniz’in en önemli merkezi konumunda olan BEÜ sağlık eğitiminde de eminadımlarla ilerliyor. İbn-i Sina Kampüsü’nde yer alan fakülte ve yüksekokullarharicinde Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde 8 anabilim dalında doktora ve yükseklisans eğitimi veren BEÜ bünyesine bir anabilim dalı daha ekledi. HemşirelikAnabilim Dalı Ruh Sağlığı ve Psikiyatri Hemşireliği Tezli Yüksek Programı ilede BEÜ sağlık eğitiminde de söz sahibi olma hedefini gerçekleştiriyor.

Hedeflerinin lisans velisansüstü eğitimlerde bölüm ve program çeşitliliğini artırarak kaliteli bireğitim sistemi olduğunu söyleyen Özer: “Üniversite olarak bölüm ve programçeşitliliğimizi artırmakla birlikte eğitim kalitemizi de bilimsel projeler veyayınlarla da akademik camiaya ve bilim dünyasına katkılar sunarakyükseltiyoruz. Son olarak bünyemize katılan Uluslararası Ticaret ve İşletmecilikTezli Yüksek Lisans programını ve Kamu Mali Yönetimi ve Denetimi II. ÖğretimTezsiz Yüksek Lisans ve Hemşirelik Anabilim Dalı Ruh Sağlığı ve PsikiyatriHemşireliği Tezli Yüksek Programı bu alandaki eksiği kapatıyor hemöğrencilerimize, hem de akademik ve idari personelimize de lisansüstüeğitimlerini kendi Üniversitelerinde yapma şansı sunuyor. Programın açılmasındaemeği geçen başta Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Ertuğrul Yıldırım’ave Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Murat İnanç Cengiz ve çalışma arkadaşlarına şükranlarımı sunuyor,başarılar diliyorum.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2016, 12:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER