UÇAK PİSTTE YAKIT DOLDU,EREĞLİ İNŞAAT HALİNE DÖNECEK

UÇAK PİSTTE YAKIT DOLDU,EREĞLİ İNŞAAT HALİNE DÖNECEK



gundemeregli.com- AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr Ercan Candan, Kdz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve Kdz Ereğli Belediyesi Başkan Yardımcıları Esra Alpago, İbrahim Cöbek, İsmail Başel ve Nazım Erdoğan ile bir araya gelerek yapılacak ve yapılması gereken çalışmalar ile ilgili bilgi alışverişin’ de bulundu.

Hafta sonunu Bölgeye ayırarak, Kdz Ereğli ve Alaplı’da incelemeler de bulunan Milletvekili Candan, “Kdz Ereğli’ye yapılması gereken, merkezi hükümetin yapması gereken yardımlar konusunda mümkün olduğunca bir ekip halinde çalışıyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde daha güzel şeyler olacaktır. Belediyeyi Başkanımızın Belediye’ye geçmesi iki ay gibi bir süreç oldu. İki, iki buçuk aylık süreç çok kısa bir süreç. En az altı, yedi ay gibi bir zaman verilmesi gerektiğine inanıyor, Belediye başkanımız ve ekibine güveniyorum” dedi.

Kdz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal,” Sayın Vekilimize Ankara da ki işlerimizin güzel gitmesinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Biz halkımıza şu sözü verdik, Kişilerle ve kurumlarla asla kavga etmeyeceğiz. Çünkü şehirlerin gelişmesinde, kişi kurumlarla iyi diyalog içinde olmazsanız, siyasi aktörlerle iyi diyaloglar içinde olmazsanız o şehirler bir adım ilerleyemezler.”dedi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr Ercan Candan, Kdz Ereğli Belediye Başkanı Opr. Dr Hüseyin Uysal’ı ziyaret etti. Belediye çalışmaları hakkında bilgi alan Candan, Gözle görülür değişikliklerin olması için, Ankara daki prosedürlerin, Müraacat edilmesi ile sonuçlanması arasında en az altı aylık bir süreç geçtiğini ve Bu altı aylık süreci beklemek zorunda olduklarını belirterek şunları söyledi;“Kdz Ereğli Belediyesi büyük bir Belediye, Kdz Ereğli Büyük bir kent, Birçok ilden daha büyük bir kent, kendine ait birçok yapısal sorunları var. Bu sorunların çözümü noktasında Belediye Başkanımız Ankara’ya sık sık gidiyor. Biz kendilerini Bakanlarla, Bakan yardımcılarıyla, Müşteşarlar la ve Genel müdürlerle görüştürüyoruz. Merkezi hükümetin Kdz Ereğli’ye yapması gereken yardımlar konusunda ikimiz mümkün olduğunca orada bir ekip halinde çalışıyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde daha güzel şeyler olacaktır.

BAŞKANIMIZA VE EKİBİNE İNANIYORUM.

Belediye Başkanımızın belediyeye geçmesi iki ay gibi bir süreç oldu. İki, iki buçuk aylık süreç çok kısa bir süreç. En az altı, yedi ay gibi bir zaman verilmesi gerekiyor, Ben başkanımıza ve ekibine inanıyorum.

BU EKİP’İN ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE EREĞLİ’DE HAKİKATEN FARKLI ŞEYLER YAPTIKLARINA HEPİNİZ ŞAHİT OLACAKSINIZ

Gözle görülür değişikliklerin olması için, Ankaradaki prosedürlerin müracaat edilmesi ile sonuçlanması arasında en az altı aylık bir süreç geçiyor. Bu altı aylık süreci beklemek zorundayız. Ondan sonra Kdz Ereğli Belediyesinde ve Ereğli’de gözle görülür değişikliği herhalde hep beraber Ereğli halkı olarak göreceğimizi ben umuyorum. Bu ekip’in önümüzdeki günlerde Ereğli’de hakikaten farklı şeyler yaptıklarına hepiniz şahit olacaksınız. Ben başkanımıza ve ekibine şimdiden teşekkür ediyorum bu özverili çalışmalar için.

SEL FELATİNİN OLDUĞU YERLERDE İNCELEME

Devlet Su işleri (DSİ) Kastamonu 23. Bölge Müdürü Sait Umucu ve DSİ Zonguldak Şube Müdürü Mustafa Çetinkaya ile Ereğli ve Alaplı’da selden zarar gören mahalle ve köylerde incelemelere ilişkin bilgi veren Candan şunları söyledi; Özellikle geçen hafta yaşamış olduğumuz sel felaketinin vermiş olduğu zararları yerinde görülmesi için DSİ bölge müdürümüzle Alaplı ve Çaylıoğluna geçtik, Çaylıoğlun daki hasarları, Armutlu-Cumadaki hasarları, yıkılan köprüleri gösterdik. Bunun yanında Kdz Ereğli’ye verilmesi gereken Kızılcapınar barajından gelecek suyun arıtma tesisinin yapılması inşaatını, beraber gittik gördük. Onun bir an evvel tamamlanması konusunda DSİ müdürü oradaki mütaahite talimat verdiler.

KDZ EREĞLİ ARTIK DAMACANADAN SU İÇMEYECEK

Kdz Ereğli artık damacanadan su içmeyecek, damacanadan çok daha temiz bir suya kavuşacak. Modern şartlarda arıtılmış bir suya kavuşacaktır. Dolayısıyla biz DSİ kapsamında bölgedeki derelerin ıslahı aynı zamanda belediyenin ön tarafının girişi ile Pençes deresinin üstünün kapatılması ile ilgili görüşmelerimizi yaptık. Önümüzdeki günlerde inşallah DSİ’ nin bu bölgede pozitif gelişmelerini göreceksiniz. Özellikle Ormanlı-Cuma daki ve Çaylıoğlun daki göletlerin yapılmasıyla ilgili çalışmalar, proje çalışmaları bitti. Önümüzdeki günlerde ihale aşamasına gelecektir.

KÖYLÜLERİMİZİN , SUSUZ KALMASINI ENGELLEMEK İÇİN ELİMİZDEN GELEN TÜM ÖNLEMLERİ ALIYORUZ.

Biz köylülerimizin , susuz kalmasını engellemek için baştan beri elimizden gelen tüm önlemleri alıyoruz. Bu önlemlerden biri de göletler tabi. Bunlarda yapılacaktır. Zaten adliye bitmek üzere, Adliye diğer tarafa taşınacak, hastane taşınacak. Ereğli’de değişiklikler önümüzdeki günlerde olacaktır. Bu değişiklikleri sizlerde kendiniz gözlemleyeceksiniz.

KİŞİ VE KURUMLARLA ASLA KAVGA ETMEYECEĞİZ

AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof Dr Ercan Candan’ın ziyaretinden ve Kdz Ereğli için Ankara’daki İşlerin olumlu gitmesinden dolayı teşekkür eden Başkan Uysal “Biz halkımıza şu sözü verdiydik, Biz kişi ve kurumlarla asla kavga etmeyeceğiz. Bunlar yerine geliyor. Biz Ereğli’de yeniden diriliş için ve daha parlak gelecek için söz verdik” dedi. Başkan Uysal konuşmasını şu şekilde sürdürdü.

BİZ HALKIMIZA ÜÇ KONUDA SÖZ VERDİK. BİR TEK AŞAMA KALDI

Başkan Uysal konuşmasını şu şekilde sürdürdü. “Biz Halkımıza üç konuda söz verdik. Bunlardan bir tek şimdi şu aşama kaldı. Diriliş ve daha parlak gelecek konusunda atılacak adımlar kaldı. Diğer sözlerimizi yerine getirdik. Çünkü şehirlerin gelişmesinde eğer sizler kişi ve kurumlarla iyi diyalog içinde olmazsanız, Siyasi aktörlerle iyi diyaloglar içinde olmazsanız o şehirler bir adım dahi bile atamaz, ilerleyemezler. Bugüne kadar Ereğli’nin daha büyük adımlar atamamasındaki en önemli faktör bu. Kimse ilerleme olmadığı görüyor ama, bence bu en önemli ilerlemedir.

EREĞLİ DEKİ TÜM KURUM VE KİŞİLERLE UYUM İÇİNDE ÇALIŞIYORUZ

Şuan Ereğli deki tüm kurumlarla kişilerle uyum içinde çalışıyoruz. Ben halkıma buradan tekrar teşekkür ederim. Vatandaşlarıma, kişisel kurumlara da çok teşekkür ederim. Gerçekten bizlerle son derece uyumlu ilişkiler içerisindeler. Milletvekilimizin dediği gibi, artık yakıtımızı doldurduk, uçak pistte yakıt doldu kalkış için, sizlerde yakında göreceksiniz Ereğli inşaat haline dönecek, biz bu inşaatı yaparken önce gönül inşaatından başladık, gönülleri inşa ettik, inşallah Allahın izniyle gerçek inşaata da geçeceğiz.”dedi.

Belediye başkanlığı makamında yapılan ziyarette Kdz Ereğli Belediyesi Başkan Yardımcıları Esra Alpago, İbrahim Cöbek, İsmail Başel ve Nazım Erdoğan’da hazır bulunurken,Ziyaret daha sonra basına kapalı devam etti.


Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2014, 09:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER