UÇAK SEFERLERİ ARTACAK

Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova beldesindeki havalimanında 3 Nisan’da başlayan yurt dışı seferlerinde ek seferlerin başlayacağı kaydedildi.

UÇAK SEFERLERİ ARTACAK
gundemeregli.com
-Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova beldesindeki havalimanında 3 Nisan’da başlayan yurt dışı seferlerinde ek seferlerin başlayacağı kaydedildi.
Zonguldak Havalimanı Müdürü Hasan Özşahin yaptığı açıklamada, 2009 yılından itibaren başlayan uçak seferlerinde hedef kitle olarak sefer sayısını artırmak olduğunu belirtirken, 2014 yılı 3 Nisan’dan itibaren başlayan seferlerin 4 seferden 5 sefere çıkacağını ve Çarşamba ile Cumartesi günleri haricinde havalimanına 5 gün tarifeli olarak uçakların geleceğini söyledi.
Yoğun talebin gelmesi ve uçaklarında doluluk oranının artmasıyla seferlerin 25 Temmuz’dan itibaren başlayacağını kaydeden Özşahin, şöyle konuştu: Özellikle 2009 yılında başlamış uçak seferleri hedefimiz de her yıl sefer sayısını artırma yer alıyordu. Bugüne kadar her yıl ortalama yüzde 19 artış ortalamasında istikrarlı bir biçimde seferleri sürdürüyoruz. Tabi bugün geldiğimiz noktada 3 Nisan’da başlattığımız uçak seferleri Duesseldorf-Dortmund olarak haftada 4 sefer olarak başlatılmış, uçaklardaki doluluk oranına baktığımızda yüzde doksanın üzerinde görmekteyiz. Bu da hemşehrilerimizin, gurbetçilerimizin artık Zonguldak’a yönelik ilgi gösterdiklerini, rahat ettiklerini ve daha güvenli bir uçuş yaptıklarının göstergesidir. Hedefimizde tüm hemşehrilerimizi Ankara-İstanbul gibi çeşitli zorluklardan kurtarıp Zonguldak’a direk uçmalarını sağlamak geliyor. Bunun için her yıl bu talep doğrultusunda sefer sayılarında artış planlıyoruz ve bunu da gerçekleştiriyoruz. Bu sene itibari ile başlattığımız haftalık dört uçuş Duesseldorf ve Dortmund bölgelerine yapılmaktadır. Temmuz ve Ağustos ayı itibari ile yoğun dönemdeki aylarda sefer sayısını haftada 5’e çıkardık. Yani haftanın 5 günü buraya 25 Temmuz’dan itibaren Çarşamba ve Cumartesi günleri hariç her gün uçak gelmiş olacak. Tabi bu ileri ki yıllarda bu sayılar yine gösterilen ilgiden dolayı artmış olacak.”

“KASIM AYI SONUNA KADAR 35 BİN YOLCU VE 240 UÇAK GELECEK”
Zonguldak Havalimanı Müdürü Hasan Özşahin her sene yıllık artışlar olduğunu ve bu artış sonucu gurbetten kendi memleketlerine gelen insan sayısının yükseleceğini ve Zonguldak´ın önemli bir merkez olduğunu ifade etti. Özşahin, bu gün itibari ile bakıldığı zaman yıllık artışların her sene devam ettiğini yolcu gerçekleşmeleri ve uçak gerçekleşmelerin sayılarından anlaşıldığını belirterek şunları söyledi: Hedefimizde 2014 Kasım sonuna kadar devam edecek seferler sonunda 35 bin yolcu gerçekleşmesi ve 240 gibi bir uçak gelişinin gerçekleşmesi olacağını görmekteyiz. Zonguldak havalimanı Batı Karadeniz Bölgesi’nde sürekli vurguluyoruz, merkezi bir yer konumundadır. Ulaşım kolaylığı tüm bölgeye yansıyor. Bölgedeki gelişmeler itibariyle önümüzdeki yıllarda mutlaka ve bundan eminim iç ve dış hatlarda yoğun talep olacağı beklenmektedir. Bu talep doğrultusunda şirketimizin yönetimi bu konuda oldukça kararlı, istikrarlı bir tutum içerisindedir. Bununla ilgili havalimanının büyütülmesi ve genişletilmesi için plan yapılıyor ve bölgedeki gelişmeler ile talepler doğrultusunda da bu yeni ilave büyütme çalışmaları mutlaka hayata geçirilecektir.”
Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2014, 08:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER