Ulupınar,Başbakan Davutoğlu´na Zonguldak´ı anlattı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Karadeniz Milletvekilleri ile AK Parti Genel Merkezinde kahvaltılı toplantı yaptı.

Ulupınar,Başbakan Davutoğlu´na Zonguldak´ı anlattı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Karadeniz Milletvekilleri ile AK Parti Genel Merkezinde kahvaltılı toplantı yaptı. Toplantıya Ak Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar’da katıldı.

AK Parti Genel Merkezde düzenlenen toplantıya katılan Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar yaptığı açıklama da; “Karadeniz Milletvekilleri olarak bugün Başbakanımızla Genel Merkezde kahvaltılı toplantı yaptık. Saat 10 da başlayan toplantıya Batıdan doğuya bütün Karadeniz Milletvekilleri katıldı. Toplantıya Kırk dört Milletvekili davetliydi ve dört Milletvekili mazeretlerisebebiyle toplantıya katılamadı. Hasta olan ve hac görevini yerine getiren milletvekillerimiz toplantıya katılamadılar. Toplantıda 20 milletvekili söz aldı. İllerin sorunlarını ve yapılması gerekenleri Başbakanımıza ilettiler. İlimiz ile ilgili söz alarak TTK’ya işçi alınması gerektiğini, Norm kadronun14 bin olduğunu, şu an çalışan sayısının 9 bin’e düştüğünü, iş kazalarının arttığınıve 4 kişinin yaptığı işi 1 kişi yapmaya çalıştığını ifade ettim. Eğer işçi alırsak üretimi arttırabileceğimizizararı da ortadan kaldırabileceğimizi belirttim.Yollarımızın durumunu anlattım. 15 yıldır yollarımızın yapımının devam ettiğini, böyle giderse 5- 6 yıl daha bitmeyeceğini belirttim. İller arası yollarımızın bitmediğini, ilçeler arası yollar değil Zonguldak- Ankara, Zonguldak –İstanbul yollarımızın bitmediğini söyledim. Filyos Projesinin ihalesini Mart ta yaptık, Mayıs gibi kazma vururuz diye bekliyorduk ama Kamu İhale Kurumu ihaleyi alan firma sağlam olmasına rağmen her nedense 7 -8 aydır incelemeyi sürdürüyor. Bunun artık hızlandırılması gerektiğini, Zonguldak için hayati bir önem taşıdığını veKamu İhale Kurumu karar verdikten sonra kazma vurulabileceğini söyledim. Yeni çıkarttığımız Torba Kanunu ile beraber madende çalışan işçilerimizin işsiz kaldığını, İşçilerin maaşına zam, ama işine son verdiğimizi belirttim. Torba Kanun, Plan Bütçe Komisyonunda görüşülürken madencilerle ilgili önerge vermiştik, önergede madencilere 2 asgari ücret verilecek, çalışma saatleri düzenlenecek, haftada 36 saat olacak, Emeklilik yaşı düşürülecek, Fakat bundan doğan farklarında işverene verilmesini önermiştik. Bu önerge Plan ve Bütçe Komisyonundan geçti fakat Genel Kuruldan geçmedi. Dolayısıyla İşletmeler işçileri çıkardılar.Biz Zonguldak olarak çok mağdur durumdayız. Bunun düzenlenmesi gerektiğini ifade ettim.Somada meydana gelen olayda 301 kardeşimiz hayatını yitirdi. Onların yakınları bu torba yasa ile birtakım haklardan istifade ediyorlar, ama bizim Zonguldak’ta hayatlarını kaybeden maden şehitlerimizin yakınları bu haklardan istifa edemiyorlar. Somada 1 hafta önce yâda olaydan 1 hafta sonra hayatını kaybeden işçinin yakınları dâhil bu haklardan istifade edemiyorlar. Onlarında bu hakkı almaları gerektiğini ve bütün maden şehitlerimizin bu haklardan yararlanması gerektiğini belirttim.
Başbakanımız ifade ettiğim konularla ilgili tek tek not aldı ve gerekli çalışmaların yapılacağını belirtti. Madencilerle ilgili de yaşanan sorunların önümüzdeki günlerde düzenlenecek bir yasa ile çözüme kavuşturulacağını ifade etti. Son Torba yasadan sonra bazı işçilerin çıkartılmasına sebebiyet veren maden sektöründeki işletmelerin zararların karşılanması konusunda düzenlemenin yapılacağını belirtti. Başbakanımız, ifade ettiğim bütün konularla ilgili değerlendirmelerin yapılacağını belirtti.”dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2014, 14:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER