UMKE ekipleri tarafından eğitim kampı düzenlendi

Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü Afet Birimine bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ekipleri tarafından eğitim kampı düzenlendi.

UMKE ekipleri tarafından eğitim kampı düzenlendi
Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü Afet Birimine bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ekipleri tarafından eğitim kampı düzenlendi. Zonguldak Ankara Karayolu 10. kilometresinde bulunan Göldağı´nda aşırı sis, soğuk ve sağanak yağış altında düzenlenen eğitim kampında düzenlenen tatbikatta UMKE ekipleri her türlü zorlu şartlar altında hazır olduklarını ispat ettiler. 

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Göldağında düzenlenen üç gün süren kampa 30 kişilik UMKE ekiplerinin yanı sıra Devrek Belediyesi İtfaiye ekipleri ve Arama Kurtarma Eğitim Merkezi (AKEM) üyeleri katılarak Dağcılık eğitimi konusunda destek verdiler. Düzenlenen eğitim kampının birinci gününde Bülent Ecevit Üniversitesi Acil Tıp Ana Bilim Dalında görevli Yrd. Doç. Dr. Volkan Ülker ve Atatürk Devlet Hastanesi Acil Servisinde görevli Uzman Dr. Ural Kaya gözetiminde yüksekten düşen iki yaralıya; senaryo gereği 30 metre yüksekliğindeki sarp ve dik kayalardan ip yardımı ile inerek medikal müdahale gerçekleştirildi. Tatbikatın akabinde Uzm. Dr. Ural Kaya başkanlığında vaka´larda triyaj, afetlerde ekip bütünlüğü ve görev paylaşımları konularında eğitim verildi.

Aynı günün gecesinde aşırı sis ve soğukta yaralanıp kaybolan iki avcıya koordinatlarla GPS sayesinde ulaşan UMKE ekipleri yön bulma ve medikal müdahale tatbikatını da başarıyla tamamladı. Düzenlenen eğitim kampı boyunca ekiplerle birlikte olan İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Emre Karaahmetoğlu eğitimle ilgili olarak şu açıklamayı yaptı.

Müdürlüğümüz bünyesinde Acil ve olağan dışı durumlarda hizmet vermek amacı ile kurulmuş olan UMKE ekipleri her türlü durum ve koşullarda hazırlıklı olabilmesi için belirli aralıklarla eğitim kampı yapmaktadır. Üç gün boyunca aşırı sis, yağmur ve soğuğa rağmen eğitim senaryolarını gerçeği aratmayacak şekilde üstün gayret ve başarı ile gerçekleştirdik. Tatbikatımız boyunca emeği geçenlere, Devrek Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personellerine ve Arama Kurtarma Eğitim Merkezi (AKEM) ekiplerine vermiş oldukları desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.
Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2016, 10:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER