UMRE ÖNCESİ BİR ARAYA GELDİLER GÖZ YAŞLARINA HAKİM OLAMADILAR

UMRE ÖNCESİ BİR ARAYA GELDİLER GÖZ YAŞLARINA HAKİM OLAMADILAR

gundemeregli.com-Kdz Ereğli Müftlüğünce 14-15-16 Ocak 2014 tarihleri arasında kutsal topraklara gidecek olan umrecilere verilecek seminer öncesi ,Kocaali ve Uzunçayır mahallelerinden umreye gidecek olan 62 kişi bir araya gelerek kaynaşma ve birbirlerini yakından tanıma fırsatı buldu.

Kocaali Mahallesi Merkez Camiinde 14-15-16 Ocak 2014 tarihleri arasında Kdz Ereğli İlçe Müftülüğü tarafından verilecek olan seminer öncesi Kocaali Mahallesi Camii İmam-Hatibi Fatih Akkaya ve Uzun çayır Mahallesi Camii İmam-Hatibi İsmail Bektaş  tarafından  Pazar günü Kutsal görevlerini en iyi şekilde yerine getirme adına umreye gidecek olan vatandaşlara bilgi verildi, Kutsal topraklara gitmenin heyecanı içinde olan bazı umreci vatandaşlar sevinç ve heyecandan gözyaşlarına hakim olamadı.

Umreci vatandaşlar evlerinde yapmış oldukları yiyeceklerden getirerek öğle namazından sonra hep birlikte yeme imkânı buldular. Daha sonra Erkek umrecilere ihram, kadın umrecilere ise başörtüleri verildi.

Umreye gidecek olan vatandaşlarla kutsal yolculuğa çıkmadan ve seminerler öncesi Kaynaşma ve tanışma adına bir araya geldiklerini dile getiren Kocaali Mahallesi Camii İmam-Hatibi Fatih Akkaya şunları söyledi “istedik ki Umrecilerimiz bu kutsal yolculuk öncesi birbirlerini yakından tanısınlar istedik ve Kutsal görevlerini en iyi şekilde yerine getirme adına bilgilendirerek, Birbirlerimizin Mevlid Kandilini kutlamış olduk, Bu güzel yolculuğun hepimiz için tüm İslam âlemi için kendimiz için hayırlar getirmesini yüce rabbimizden temenni ediyoruz, Rabbim hepimize hayırlı yolculuk nasip etsin. Güzel bir kaynaşma ortamı oldu. Bundan sonraki aşamamız 14-15-16 Ocak tarihleri arasında Kdz Ereğli müftülüğümüzce düzenlenen umre seminerine hep birlikte idrak edeceğiz, Bunların duyurusunu bunların ilanını yapmak için bizler bugün bir araya geldik, inşallah seminerlerimizi de en iyi şekilde geçirerek hep birlikte bu kutsal yolculuğa çıkacağız, Rabbim bu yolculuğumuzu hayırlı ve mübarek eylesin Uzunçayır ve Kocaali Mahallesi olarak toplamda 62 umrecimiz bulunmakta, bu yolculuğun en büyük özelliği büyük çoğunluğunun bu mahallelerde yaşayan insanlar tarafından oluşması bizim için ayrı bir mutluluk” dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2014, 20:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER