Üniversite öğrencisine Ereğli’den Genç Bakış

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, ‘Ereğli’ye Genç Bakış’ adıyla Belediye Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nce düzenlenen ‘Başkan Uysal Üniversiteli Gençler ile Buluşuyor’ programına katıldı.

Üniversite öğrencisine Ereğli’den Genç Bakış

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, ‘Ereğli’ye Genç Bakış’ adıyla Belediye Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nce düzenlenen ‘Başkan Uysal Üniversiteli Gençler ile Buluşuyor’ programına katıldı.

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi Spor Salonunda düzenlenen ve Eğitim Fakültesi, Denizcilik Fakültesi ile Ereğli Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine yönelik etkinliğe; Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar, Belediye Başkan Yardımcıları Ayhan Atay, İbrahim Cöbek, Alptekin Dursun ile Belediye Meclis Üyeleri Hasan Pınarcık ve Fevzi Ekşi ile bazı öğretim görevlileri ile kalabalık bir öğrenci grubu katıldı.

Dekan Azar: Belediye her zaman yanımızda

Programın başlangıcında Başkan Uysal’ın özgeçmişini tanıtıcı sinevizyon gösterimi yapıldı. Daha sonra söz alan Dekan Azar, Başkan Uysal’a belediyenin fakültelerine ve üniversite öğrencilerine akademik, sosyal, kültürel ve sanatsal çalışmalara verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederek, Başkan Uysal’ın her zaman yanlarında olduğunu söyledi.

Ardından kısa bir konuşma yapan Başkan Uysal, konuşmayı ayakta yapacağını belirterek alkışlandı. Uysal konuşmasına, üniversite öğrencileri ile bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladı.

Gençler olarak geleceğimizin teminatısınız

Belediye olarak her zaman gençlerin yanında olduklarını ifade eden Başkan Uysal, “Sizler, gençler olarak geleceğimizin teminatısınız Ayrıca geleceğimin teminatı olan öğrencilerimizi yetiştiren öğretmen adaylarısınız. Bizler sizlerin yanınızda olmak zorundayız. Aileleriniz nasıl sizler için çaba gösteriyorsa, bizlerde elimizdeki imkânlar dâhilinde elimizden geleni yapmak zorundayız” dedi.

Öğrencilerden hizmete özel sorular geldi

Başkan Uysal, daha sonra öğrencilerden özgüvene sahip olmaları gerektiğini ve kendisine her konuda soru yöneltebileceklerini söyledi. Öğrenciler Başkan Uysal’a geniş tiyatro sahnesi, festival, fakültenin çevre düzenlemesi, ışıklandırma, güvenlik ve ulaşım, kent kart düzenlemesi ile ilgili sorular yönelttiler.

Başkan Uysal: Her soruya verilecek cevabımız var

Öğrencilere her soruyu sorabileceklerini söyleyen Başkan Uysal’da soruları ayrı ayrı detaylı bir şekilde cevaplandırdı. Sorular ardı ardına gelince, ‘Her soruya verilecek cevabımız var’ diyen ancak ses ekosu yüzünden bazı soruları anlayamadığını belirterek sahneden inen Başkan Uysal, öğrencilerin arasında söyleşiyi devam ettirdi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde Yeni Tiyatro Salonu

Gelen sorulara göre yeni Atatürk Kültür Merkezi’nde geniş tiyatro sahnesi yapılacağını belirten Başkan Uysal, festivalin iptal edilmediğini ve makul fiyatlı bütçelerle yapmaya devam edeceklerini vurgulayarak, ‘Bu konuda anket düzenleyeceğiz ve sanatçı konusunda son sözü siz gençler söyleyecek’ diye konuştu.

BEÜ Kampüsü’nün avam projesi teslim edildi

Öğrencilerin yeni fakülte ile ilgili sorularına ise BEÜ Ereğli Kampüsü’nün avam projesinin teslim edildiğini söyleyen Başkan Uysal, diğer sorulardan kent kart dağıtım noktalarının arttırılacağını, ulaşım sorunu için ek seferler konulabileceğini söyledi ve “Her konuda yanınızdayız, istediğiniz zaman aranızda olurum” dedi.

Başkan Uysal’ın ‘Çorba Çeşmesi’ önerisi alkış aldı

Öğrencilerin taleplerine karşılık Başkan Uysal, ücretsiz çorba dağıtım projeleri olduğundan söz ederek “Çorba Çeşmesi Projesi’ni çarşıda pazaryerinde yapmaktansa fakülte kampüsün de öğrencilerimiz için yapabiliriz” dedi.

Bu söz üzerine sevinen öğrenciler, başkanı alkışladılar. Daha sonra öğrencilerin arasında dolaşarak sorularını yanıtlayan Başkan Uysal’a Dekan Azar tarafından çiçek verildi.

Düzenlenen söyleşi, kokteyl ile sona ererken, öğrenciler Başkan Uysal ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirip, selfie yaptılar.

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2015, 15:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER