Utku Koleji ATA´yı Muhteşem bir etkinlik ile andı

Utku Koleji ATA´yı Muhteşem bir etkinlik ile andı

Utku Koleji ATA´yı Muhteşem bir etkinlik ile andı





Kdz. EreğliUtku Koleji Eğitim Kurumları tarafından Atatürkün ölümünün 78nci yıldönümüsebebiyle düzenlenen anma programında bazı öğretmen ve veliler gözyaşlarınaboğuldu.

Kdz EreğliUtku Koleji Eğitim Kurumları tarafından 10 Kasım Atatürk’ü anma ve Atatürkhaftası dolayısıyla anma programı düzenlendi. Utku Koleji Eğitim kurumlarıSosyal tesisler konferans salonunda yapılan programa, Utku Koleji EğitimKurumları Şirket Müdürü Ali Çataklı, Utku Koleji Eğitim Kurumları Okul MüdürüHülya Çataklı, Utku Anadolu Lisesi Müdürü Varol Hızal, Orta Okul Müdürü HasanKoca, Okul Müdürü Yardımcısı Güvenç Özveren, Utku Koleji Eğitim Kurumları kurucuüyeleri, Okul Aile birliği Yönetimi ve çok sayıda veli katıldı. Saygı duruşu veİstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan programda günün anlam veönemini belirten konuşma yapan Utku Anadolu Lisesi Okul Müdürü VarolHızal, “Bizler Kurulduğu 1986’dan beri Atatürkçü olmakla gurur duyan UtkuKoleji Eğitim Kurumları olarak, onun fikirlerini ve duygularını anlıyoruz vehissediyoruz. “dedi.

Programın öğretmenlerinkatkılarıyla Lise 9-10’ncu sınıflar ile Ortaokul 7’nci sınıf öğrencileritarafından hazırladığını hatırlatan Hızal, katılımlarından dolayı kurum adınaherkese teşekkür ederek şunları söyledi: “İşgalci batılı devletler tarafından herköşesi bir, bir paylaşılan vatan topraklarını ve Türk milletini esarettenkurtarmak için, YA İSTİKLAL YA ÖLÜM diyerek Kurtuluş Savaşını başlatan, TürkiyeCumhuriyeti Devleti’nin kurucusu, büyük asker, Başkomutan, 4 kez üst üsteCumhurbaşkanı seçilen, ilk Cumhurbaşkanımız, düşmanlarının bile saygı duyduğu,Devlet Adamı, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 78. Yıldönümü,Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benimduygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız kâfidir” evet Bizler Kurulduğu 1986’danberi Atatürkçü olmakla gurur duyan Utku Koleji Eğitim Kurumları olarak, OnunFikirlerini ve Duygularını Anlıyoruz ve hissediyoruz. Atatürk’ün çocukluk yıllarınıhepimiz biliyoruz. Ancak geleceğimiz olan çocuklarımıza bir olmasıbakımından önemli bulduğum bir şeyden bahsetmek istiyorum. BandırmaVapuru ile Samsuna giderken onun sürekli kitap okumasının sebebini soran VasıfÇınar a gülümseyerek şöyle karşılık verir ”Ben çocukken fakirdim. İki kuruşelime geçince bunun bir kuruşunu kitaba verirdim. Eğer böyle olmasaydım, bu yaptıklarımınhiç birisini yapamazdım”. Çocukluk yıllarından itibaren Tarih, Askeri, Siyaset,Ekonomi, Spor, Sanat gibi her alanda çok kitap okuyarak kendini sürekligeliştiren Atatürk, Yabancı Dil Öğrenmeye de önem vermiş ve yabancıDil öğrenmenin önemini her yerde söylemiştir. Çok iyi derecede Fransızca bilenAtatürk’ün Fransızcanın yanında Almanca, Rumca, Arapça, Japonca,İngilizce ve Farsca ile ilgilendiği ve bir arkadaşının sorusuüzerine ‘Dil öğrenmek istiyorsan Lübnan’a git. Orda hamallar 7 lisan biliyor’diye cevap vermiştir. “dedi. Hızal daha sonra Ata’nın bir ömre nelersığdırdığını ve yaptığı mücadelelerden hakkında kısaca bilgi verdi.

ATATÜRK’ÜN TARİHİ KONUŞMASI DİNLETİLDİ

Hızal’ınkonuşmasının ardından katılımcılara Cumhuriyetin kuruluşunun 10.yılındaAtatürk’ün 29 Ekim 1933 yılında yaptığı tarihi konuşma kendi sesindendinletildi. Ata’nın gerçek sesi ekranlara yansıdığında davetlilerinduygulandığı görüldü.

DERECEYEGİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Programdaİlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmalarda dereceye girenöğrencilere Utku Koleji Eğitim Kurumları Müdürü Hülya Çataklı tarafındanödülleri takdim edildi.

ATATÜRKORATORYOSU DUYGULANDIRDI

Okulkorosu tarafından muhteşem sunum ile seslendirilen eserlerin ardından Öğretmenve Öğrencilerden oluşan Muhteşem müzik Grubu’ da birbirinden güzel kahramanlıkşarkılarını seslendirdi. Programın finalinde ise, Tüm öğrenci kadrosutarafından sergilenen Atatürk Oratoryosu ise salonda bulunan herkesiduygulandırırken, Bazı Öğretmen ve velilerin ağladığı görüldü. Program sonunda gecedeemeği geçen Öğretmen ve Yöneticilere teşekkür belgesi taktim edildi

EMEĞİ GEÇEN ÖĞRETMEN VEYÖNETİCİLERE TEŞEKKÜR BELGESİ

Program,gecede emeği geçen öğretmenlerin ve yöneticilerin, sahneye davet edilmeleri vekurum Müdürü Hülya Çataklı tarafından teşekkür belgelerinin verilmesi ile sonbuldu.

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2016, 19:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER