UYGULAMAYAN 5 OTOBÜSE CEZA

UYGULAMAYAN 5 OTOBÜSE CEZA
gundemeregli.com-Ereğli ilçesinde 65 yaş üstü yolcuların ücretsiz taşınması ile ilgili kanuna uymayan 5 otobüse toplam 437 TL para cezası kesildi.
Kdz. Ereğli’de Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğü yapılan şikâyetler üzerine 65 yaş üstündeki yolcuların ücretsiz taşınmasına dair çıkan yasayı uygulamadıkları gerekçesiyle 5 otobüse 437 TL para cezası kesti. Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğü’nün 10 otobüs sahibine de ceza kesilmesi için işlem başlattığı öğrenildi.
Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürü Necdet Kocaman ve ilçede toplu taşıma işini yürüten Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi Yöneticileri ile toplantı yapmış, resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 65 yaş üstü vatandaşların toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanmasına ilişkin kanunun uygulanmasını istemişti. Kaymakam Çay, yasaya uymayan her otobüs için 50 tam bilet ceza kesileceğini söylemişti. Yapılan uyarılara rağmen 65 yaş üstünde ki vatandaşlardan ücret almaya devam eden halk otobüslerine şikâyet üzerine ceza kesildi. Kdz. Ereğli Kaymakamlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğü’nün yasayı uygulamayanlar hakkında yasal işlem yapmayı sürdürecekleri ifade edildi.
Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2014, 14:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER