Uymayanlara,2 Bin 651 TL ceza kesilecek

Uymayanlara,2 Bin 651 TL ceza kesilecek

Uymayanlara,2 Bin 651 TL ceza kesilecek

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu KurbanBayramı dolayısıyla vatandaşlara uyarıda bulunarak “Yönetmelik hükümlerineuymayarak hayvanlara eziyet edenlere ceza kesilecek” diye konuştu.Kurban ibadetinin Müslümanlar için önemine de değinenOrman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Kurban kesmek toplumsal birvecibedir. Bu vecibemizi yerine getirirken Yüce Allah (c.c)’ ın insanlaraverdiği önem kadar hayvanlara da önem verdiğini unutmayalım. Bu kapsamda dinivecibemizi yerine getirirken kesimi yapılacak hayvanlara eziyet etmeyelim.”diye konuştu.

“Hayvanlara Gereksiz Yere AcıÇektirmeyelim”

Hayvanların uygunsuz şekillerde yakalanması, uygun olmayan gereç ve şartlardakesim yapılması gibi insani ve dini bakımdan uygun olmayan hallerin,hayvanların gereksiz yere acı çekmelerine sebep olacağının altını çizen Prof.Dr. Eroğlu, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nda, “Hayvanların kesilmesi;dini kuralların gerektirdiği özel koşullar dikkate alınarak hayvanıkorkutmadan, ürkütmeden, en az acı verecek şekilde, hijyenik kurallara uyularakve usulüne uygun olarak bir anda yapılır. Hayvanların kesiminin ehliyetlikişilerce yapılması sağlanır” hükmünün yer aldığını vurguladı.Buhükme aykırı hareket edenlere hayvan başına 1.057 TL idari para cezasıuygulanacağını vurgulayan Eroğlu, söz konusu Kanun uyarınca yürürlüğe konulan“Kurban Hizmetlerinin Diyanet İşleri Başkanlığınca Yürütülmesine DairYönetmelik” hükümlerine aykırı hareket edenlere de hayvan başına 2.651 TL idaripara cezası kesileceğini söyledi.

Kötü Muamele Yasak

Hayvanlara her türlü kötü muamelenin yaptırıma tabi olduğunu kaydeden Prof. Dr.Eroğlu, “Hayvanları Koruma Kanunu’na göre; hayvanlara kasıtlı olarak kötüdavranmak, acımasız ve zalimce işlem yapmak, dövmek, aç ve susuz bırakmak,aşırı soğuğa ve sıcağa maruz bırakmak, bakımlarını ihmal etmek, fiziksel vepsikolojik acı çektirmek yasak olup, bu hükme aykırı davrananlara 526 TL idaripara cezası uygulanır” diye konuştu.

Kesinolarak öldüğü anlaşılmadan hayvanların vücutlarına müdahalede bulunmanın dayasak olduğuna dikkat çeke Bakan Eroğlu, bu hükme aykırı davrananlara da 526 TLpara cezası uygulanacağını belirtti.KurbanBayramı süresince Orman ve Su İşleri Bakanlığı İl Şube Müdürlükleri tarafındangerekli önlemlerin alınacağını ifade eden Eroğlu, kurban kesim ve satış yerleriile ilgili denetimlerin de yerel yönetim birimleri ile müştereken yapılacağınısöyledi.Ülkemiziniçinden geçtiği bu zor günlerde Kurban Bayramı’nın birlik ve beraberliğimizipekiştirmesi açısından önemli olduğunu ifade eden Eroğlu “Bütünvatandaşlarımızın ve İslam Aleminin Kurban Bayramı kutlu olsun” diyereksözlerini tamamladı.

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2016, 10:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER