Uysal mahalle ziyaretlerini sürdürüyor

Her hafta sonu 3-4 mahalleye giderek halkla buluşan Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, bu haftada Kocaali, Belen Yeni Mahalle, Uzunçayır ve Sarıkorkmaz mahallelerindeydi.

Uysal mahalle ziyaretlerini sürdürüyor
Her hafta sonu 3-4 mahalleye giderek halkla buluşan Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, bu haftada Kocaali, Belen Yeni Mahalle, Uzunçayır ve Sarıkorkmaz mahallelerindeydi.

İlk olarak Kocaali Mahallesi Muhtarı Murat Uslu ile birlikte mahalle halkıyla buluşan Başkan Uysal, burada vatandaşları dinledi. Vatandaşların ağırlıklı olarak sıraladığı sorunların başını, yol kenarlarındaki yağmurlama giderleri, çocuk parkı ve doğalgaz çekti.

Başkan Uysal, hemen hemen her mahallede benzer sorunları duyduklarını belirterek, bu sorunların kısa sürede çözüleceğini söyledi. Mahalle halkının isteği üzerine Muhtar Murat Uslu ile Muhtar Şaban Özcan’ın evlerine de konuk olan Başkan Uysal’a yöresel yemekler servis edildi.

Daha sonra Belen Yeni Mahalle’ye geçen Başkan Uysal, Muhtar Naim Kaya ile kahvehanede toplanan halkla buluştu. Buradaki vatandaşlarla sohbet eden Başkan Uysal’dan istenen istekler ise şöyle sıralandı.

Mahalle’nin bazı evlerinin yol sorunu, imar sorunu, istinat duvarı, çocuk parkı. Gittiği her mahallede karşılaştığı en büyük problemin imar sorunu ve iskansız binalar olduğuna dikkat çeken Başkan Uysal, bu sorunu kökten çözeceklerine vurgu yaptı.

Daha sonra Uzunçayır Mahallesi’nde Mahalle Muhtarı Şaban Özcan ve kalabalık bir vatandaş topluğu ile buluşan Başkan Uysal, buradaki mahallelilerle uzun süre sohbet etti. Afet evlerinin yanı sıra bazı evlerin aşırı yağışlarda yolun altında kalan katları su bastığı sorununu ileten vatandaşlar, imar sorunu yüzünden bazı evlerin de yollarının olmadığını dile getirdiler.

Daha sonra Sarıkorkmaz Mahallesi Muhtarı Ali Kocatürk ile birlikte Yeşiltepe Camii önünde vatandaşlarla buluşan Başkan Uysal, buradaki vatandaşları tek tek dinledi. Buradaki vatandaşlarında ortak sorunu ise terk edilmiş yollarının açılması, karayollarının yol giriş ve çıkışlarını kapatması, mahallelere piknik alanı, oturma bankları gibi isteklerdi.

Belen, Belen yeni Mahalle, Kocaali, Uzunçayır, Sarıkorkmaz muhtarlarının ortak kullanabileceği mesire alanı isteğini de dinleyen Başkan Uysal, hafta içi sorunları yerinde görmek için daire müdürleriyle ilgili mahalleleri gezeceğini vurguladı.

Başkan Uysal’a mahalle gezilerinde Sarıkorkmaz Mahallesi Muhtarı Ali Kocatürk, Kavaklık Mahallesi Muhtarı Nazif Kaplan, Kışla Mahallesi Muhtarı Muhammet Kuru, Uzunçayır Mahallesi Muhtarı Şaban Özcan ve Belen Yeni Mahalle Muhtarı Naim Kaya eşlik etti.

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2015, 07:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER