Uysal Vatandaşın sorununu dinledi

Halk toplantılarının iptal edilmesiyle birlikte mahalle toplantılarına başlayan Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ömerli ve Ören mahallerini gezerek vatandaşların sorunlarını dinledi.

Uysal Vatandaşın sorununu dinledi
Halk toplantılarının iptal edilmesiyle birlikte mahalle toplantılarına başlayan Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ömerli ve Ören mahallerini gezerek vatandaşların sorunlarını dinledi.

Belediye Başkan Yardımcısı Alptekin Dursun, Fen İşleri, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ve İmar ve Şehircilik Müdürleri ile birlikte mahallelerin sorunlarını yerinde gezerek gören Başkan Uysal, Ömerli ve Örenlilere, “Asla sizinle paylaşmadan asla bir şey yapmam. Sizleri dinlemeye geldim.” dedi.

ÖMERLİ HALKININ İSTEKLERİ

Ömerli’de oturan vatandaşların taleplerini ileten Muhtar Süleyman Korkmaz, yolların bazı kısımlarının asfaltlanması, çocuk parkı, spor alanları oluşturulması, halk otobüslerinin düzenli gelip gitmesi, doğalgaz, ortaokul ve Alışveriş merkezi gibi isteklerde bulundu. Muhtar Korkmaz, ayrıca mahallelerin yağmurlama hatlarının değişmesini istedi.

ÖREN MAHALLESİ’NDE İNCELEME

Daha sonra 2011 yılında belediye sınırlarına dâhil olan Ören Mahallesi’ne geçen Başkan Uysal, bu bölgeyi inceledi.

Havanın yağışlı olmasından dolayı kahvehanede toplanan mahalle halkı ile samimi bir şekilde sohbet ederek sorunlarını dinleyen Başkan Uysal’a mahalleliler, “Başkanım. Seçimde geldiniz gördünüz. Her yer çamur içindeydi. Buraya kadar gelip, mahallemizi görmeniz, gezmeniz ve sorunlarını yerinde tespit etmeniz bile bizim için önemli bir iştir. Bundan sonra mahallemize yapılacak her türlü hizmet sizin imzanız olacaktır” dediler.

MAHALLEYE BAKKAL VE FIRIN İSTEĞİ

Mahalleliler, Ören’in imar planına dahil olmağından dolayı ruhsatlı işyeri açılamadığını belirterek, mahallelerine bakkal, fırın gibi işletmeler gelmesini istedi. Mahalle halkı ayrıca yolların darlığından yakındı. Cami ve ekmek aracının girmesini isteyen bazı mahallelilere Başkan Uysal, “Artık köy değil, mahallesiniz.

ARTIK KÖY DEĞİL MAHALLESİNİZ

Belediye sınırları içinde belediyenin koyduğu bazı kurallara da uymak lazım. Belediye müdürlerimiz imar planlarını oluşturuluyor. Yollarınız dar ve genişletilecek. Çamurdan kurtulacaksınız. Ayrıca cami için bir yer bulursanız mahallenizin ortasındaki ağaçlık alana çok güzel bir park yapalım“ dedi.

ÖREN İLK VE ORTA OKULU’NU DA GEZDİ

Başkan Uysal ayrıca mahallelere herkesin gelip çay içebileceği, dertleşebileceği konak türü evler yapmayı düşündüklerini ifade etti. Başkan Uysal’a gezisinde Ören Muhtarı Halil Sever’de eşlik ederken, Ören’e yeni yapılan ve eğitime başlayan Ören İlk ve Ortaokulu’nu da ziyaret ederek, Okul Müdürü Sebahattin Durgut ile sohbet etti.

Ziyaretten mutlu olduklarını belirten Müdür Durgut’ta, dogalgaz istediklerini belirtti. Uysal’da sorunları bir bir çözeceklerini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2014, 13:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER