UYSAL VE CANDAN´IN ANKARA TEMASIN´DAN DETAYLAR

UYSAL VE CANDAN´IN  ANKARA TEMASIN´DAN DETAYLAR

gundemeregli.com-Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal ve Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Cöbek, bir araya geldiği AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr. Ercan Candan ile Ankara’da bazı bakanlıkların genel müdürleri ve bakan yardımcıları ile bölgenin sorunlarına ve çözüm önerilerine ilişkin bazı temaslarda bulundu. AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Köksal Toptan ve Özcan Ulupınar’ da bazı görüşmelere eşlik ettiği bildirildi.

Milletvekili Candan, Başkan Uysal ve Başkan Yardımcısı Cöbek ile Deniz ve İç Sular Genel Müdürü Cemalettin Şevli ile Ereğli’ye yapılması düşünülen Marina projesi için görüşmede bulundu. Projede olumlu gelişmeler olduğunu belirten Başkan Uysal, bazı konuların önümüzdeki günlerde netleşeceğini ifade etti.

TERSANELER VE MARİNA

Tersaneler ve Kıyı Yapılar Genel Müdürü Hızır Reis Deniz ile de Ereğli’deki tersanelere yapılması planlanan liman konusu için bir araya gelen Milletvekili Candan ve Başkan Uysal Ereğli’deki tersanelerin canlandırılması için olumlu gelişmeler yaşandığını bildirirken, Hızır Reis Deniz’inde tersanelerdeki liman konusuna sıcak baktığı belirtildi.

EREĞLİ’YE HER TÜRLÜ DESTEK

Ereğli’ye gelerek kendisini ziyaret eden Kültür Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal’a da iade-i ziyarette bulunan Başkan Uysal, Önal’ın bakanlık olarak Ereğli’de yapılacak olan her türlü kültürel desteğe hazır olduğunu belirtti.

ENERJİ SORUNUNA ÇÖZÜM

Karadeniz Ereğli’ye gelerek Başkan Uysal’a başarılar dileyen Enerji Bakan Yardımcısı Murat Mercan, Ereğli’nin enerji sorunu ile ilgili her türlü desteği vermeye hazır olduğunu belirtti.

KIRMACI’YA GENÇLİK SPOR MERKEZİ

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz’la da görüşen ve Ereğli’nin Kırmacı mevkiine yapılması planlanan Gençlik Spor Merkezi ile ilgili bilgi alan Ereğli heyeti daha sonra Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turan ile görüştü.

HASTANE KAVŞAĞI ‘START’ ALIYOR

Görüşmede Gülüç Köprüsü’nden başlayan ve yeni Devlet Hastanesi yolu konuşuldu. Bu konuda Ereğli Belediyesi olarak her türlü desteği vereceklerinin altını çizen Başkan Uysal, yapımı bitirilen Yeni Devlet Hastanesi’nin kavşak çalışmaları hakkında görüş-alışverişinde bulunduklarını ve söz verildiğini söyledi.

AK PARTİ GENEL MERKEZİNE ZİYARET

Daha sonra AK Parti Genel Merkezi’ne giderek nezaket ziyaretinde bulunan Başkan Uysal ve Başkan Yardımcısı Cöbek ve Milletvekili Candan ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ile görüştü.

TSO İLE İSTİŞARE YEMEĞİ

Daha sonra İller Bank seçimlerine katılarak oy kullanan Başkan Uysal, Milletvekili Candan ile yaptığı yoğun ziyaretler sonrası Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Tetiker ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya gelerek yemeğe katıldıklarını ve bir takım istişarelerde bulunduklarını söylediler.

Yemeğe Sanayi Ticaret ve Teknoloji Eski Bakanı Nihat Ergün’ünde katıldığını belirten Başkan Uysal ise Ankara’da Ereğli için yaptıkları olumlu görüşmeleri ve bu konulardaki gelişmeleri daha sonra detaylı bir şekilde kamuoyuna duyurulacağını ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2014, 13:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER