UYSALBİR TOPLUMUN EKMEKTEN SONRA EN ÇOK İHTİYACI EĞİTİMDİR

UYSALBİR TOPLUMUN EKMEKTEN SONRA EN ÇOK İHTİYACI EĞİTİMDİR
gundemeregli.com-Bu yıl 8. Düzenlenen ve 13 gün açık kalacak olan Ereğli’nin en büyük kermesine yoğun katılım oldu. Yüksek Öğrenim Erkek Öğrenci Yurdu ve Çilek Kız Öğrenci Yurtlarında kalarak, Eğitim gören öğrenciler yararına düzenlenen Kermes 5 Mayıs Pazartesi günü saat 11.00’de Göztepe Köprüsü yanı Çetin Apatay Bulvarı karşısında açıldı. 18 Mayıs Pazar gününe kadar açık kalacak olan kermeste vatandaşlar Beyaz Eşyadan, Mobilyaya, Giyim Eşyasından Ev tekstiline ve gıdaya kadar istedikleri her türlü ihtiyaçlarını karşılayabilecek, fiyatların da oldukça ucuz olduğu kermeste istenildiği takdirde vatandaşlar her türlü ihtiyaç maddelerini kredi kartı ile de satın alabilecek. Ayrıca hayırsever vatandaşlar tarafından kermes için Ereğli’ye getirilen Deve kesilerek döner yapılıp geliri öğrencilerin eğitimi için kullanılmak üzere satılacak.

---Uzunmehmet Öğrencilere Yardım Derneği Önderliğinde Yüksek Öğrenim Erkek Öğrenci Yurdu ve Çilek Kız Yurtlarında Eğitim gören öğrenciler yararına Kermes açılışı gerçekleştirildi.

Düzenlenen Kermese Kdz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Kdz Ereğli İlçe Müftüsü Recai Albayrak, MÜSİAD Ereğli Şubesi Başkanı İbrahim Sezer, Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Başel,Ereğli Belediyesi Meclis Üyesi Halil Bozkuş ,Sivil toplum kuruluşu temsilcileri, esnaf, öğrenci ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“1 Yıl Sonrasını Düşünüyorsan Pirinç Ek, 10 Yıl Sonrasını Düşünüyorsan Ağaç Yetiştir, Ama 100 yıl Sonrasını Düşünüyorsan İnsan Yetiştir” Atasözü ile Konuşmasına başlayan Ereğli Özel Dernek Yurtları Sorumlusu Ahmet Baştan Dernek bünyesinde Eğitim gören 300 Öğrencinin 3 Öğün yemek ve tüm ihtiyaçlarının yardımsever vatandaşlar sayesinde karşıladıkları ve bu kermesler sayesinde’de karşılamaya devam edeceklerini belirterek yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Bizlerin gayesi, Allah rızası için Vatanına, Milletine, Memleketine sahip nesiller yetiştirmek sureti ile onları topluma kazandırmak, Gazetelerde, TV’lerde izliyorsunuz Çocuk kaçırmalar, İşkenceler, Tecavüzler ve Ahlak dışı gayretler, Bunların önüne geçebilmenin tek yolu vardır, O da güzel bir insan yetiştirmektir, İşte bizlerin gayesi Güzel insanlarımızın evlatlarını topluma kazandırarak güzel insan yetiştirmektir” dedi.

Peygamber Efendimiz Hz Muhammet Mustafa (S.A.V )’in “Evlatlarınızı üç şey ile terbiye ettiriniz, Üç şey üzerine yetiştiriniz buyurmuştur” hadisi ile örnek vererek konuşmasını sürdüren Baştan, Bunlar Allah sevgisi, Peygamber sevgisi, Ehlibeyt sevgisi, Kur’anı okuyup yaşamaktır. Yardımsever vatandaşlarımız, Öğrencilerimiz için yaptığı yardımlar konusunda hiçbir şekilde pişman olmayacaklar,1 yıldır üyelerimiz ve Hanım kardeşlerimizin gayretleri ile göz nurlarını akıttığı Kermes, Çeyizlerini hazırlamışlar bu emeklerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyor, Bu kermesimize katkıda bulunan tüm Ereğli esnafımıza teşekkür ediyorum”

BİR TOPLUMUN EKMEKTEN SONRA EN ÇOK İHTİYACI EĞİTİMDİR

 Ereğli Özel Dernek Yurtları Sorumlusu Ahmet Baştan’ın ardından konuşan Kdz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Eğitim Adına Bu tür organizasyon ve Etkinliklerin her zaman destekçisi olacaklarını ifade etti.

“1 Yıl sonrasını düşünüyorsan Pirinç ek, 10 yıl sonrasını düşünüyorsan Ağaç yetiştir, Ama 100 yıl sonrasını düşünüyorsan insan yetiştir. Atasözünü çok doğru bulduğunu ve Bir toplumun ekmekten sonra, ihtiyacının Eğitim olduğunu belirten Başkan Uysal yaptığı konuşmada şunları söyledi;

Eğitim çok önemlidir. Ben ve Bizler Belediye olarak bu tür hizmetlerin her zaman yanındayız, Bu tür organizasyonları ve Etkinlikleri her zaman destekleyeceğiz, Çünkü az önce hocamızın çok güzel ifadeleri oldu. Bende onu tamamlamak istiyorum, Bir toplumun ekmekten sonra en çok ihtiyacı Eğitimdir. Bundan dolayı hocamıza’ da bu cümleyi bana hatırlattığı için teşekkür ediyorum. Gerçekten buraya gelip sizlerin arasında bulunmamdan dolayı çok mutluyum, bizler belediye olarak her zaman yanınızdayız, Eğitimin önemini bilen bir insan olarak, her zaman destelediğimi ve destekleyeceğimi belirtmek isterim” dedi.

Konuşmaların ardından Kdz Ereğli İlçe Müftüsü Recai Albayrak tarafından yapılan duaların ardından yapılan kermes açılışının kurdelesini Kdz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, MÜSİAD Ereğli Şubesi Başkanı İbrahim Sezer ve İlçe Müftüsü Recai Albayrak tarafından kesildi. Protokole bazı ikramların sunulmasının ardından vatandaşlarda alışveriş yaparak katkı sağlamaya başladılar…

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2014, 10:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER