Uzun Mehmet´in adına yakışacak !

Kestaneci Mahallesi’ndeki Uzun Mehmet Anıtı baştan aşağıya yenileniyor.1000 metrekare alan üzerinde “Sergi Evi” ve “Madenci Evi”ni de bünyesinde barındıracak yeni projede Uzun Mehmet’in heykeli de yenilenecek.

Uzun Mehmet´in adına yakışacak !
 
Kestaneci Mahallesi’ndeki Uzun Mehmet Anıtı baştan aşağıya yenileniyor.1000 metrekare alan üzerinde “Sergi Evi” ve “Madenci Evi”ni de bünyesinde barındıracak yeni projede Uzun Mehmet’in heykeli de yenilenecek. Madenci fenerinin de tema olarak mimariye yansıtılacağı proje kapsamında, söz konusu alan peyzaj mimarisinin güzel örnekleri ile süslenecek. Söz konusu projenin 8 Kasım 2016 tarihindeki Uzun Mehmet’i anma etkinliğine kadar tamamlanması hedefleniyor.

Kdz. Ereğli Belediyesi, Kestaneci Mahallesi’nde bulanan “Uzun Mehmet” anıtını Uzun Mehmet’in adını yakışır bir şekilde yeniden düzenleniyor. Söz konusu proje kapsamında mevcut 300 metrekare alan, çok amaçlı organizasyonlarında yapılabileceği şekilde 1000 metrekare olarak yeniden tasarlanacak.

MADENCİ EVİ VE MADENCİ MÜZESİ İNŞA EDİLECEK

Söz konusu proje kapsamında Uzun Mehmet heykeli tamamen yenilenirken, madenci feneri de tema olarak mimariye yansıtılacak. Yeni projede anıt çevresinde Uzun Mehmet’e ait eserlerin sergilenebileceği “Sergi Evi” ve öğrencilerin araştırma yapabileceği kütüphane de bünyesinde barındıracak “Madenci Evi” de inşa edilecek. Proje, peyzaj mimarisinin en güzel örnekleri ile bezenmiş çiçeklendirme tasarımlarıyla alana estetik görünümde verilecek.

UYSAL: “UZUN MEHMET’E SAHİP ÇIKIYORUZ”

Bölgenin taşkömürü ile var olduğunu belirten Kdz.Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Tarihimizin en önemli değerlerinden bir tanesi olan Uzun Mehmet´e sahip çıkacağız.”dedi. Uysal, “Söz konusu projenin 8 Kasım 2016 tarihindeki Uzun Mehmet’i anma etkinliğine kadar tamamlanması hedefleniyor. şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2016, 13:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER