VALİ AYYILDIZ´A VEDA YEMEĞİ

VALİ AYYILDIZ´A VEDA YEMEĞİ
gundemeregli.com-
Zonguldak’ta 2011 yılından bu yana valilik görevini yürüten ve son valiler kararnamesinde Aydın Valiliği görevine atanan Erol Ayyıldız için Ereğli ilçesinde veda yemeği düzenlendi.
Aydın’a tayini çıkan Vali Erol Ayyıldız için ERDEMİR´e ait Göztepe tesislerinde veda yemeği tertip edildi.
Zonguldak´ta güzel işler gerçekleştirdiklerini, özellikle karayolları bakımından her tarafı şantiye alanına döndüğünü belirten Vali Ayyıldız aynı hizmetleri Aydın’da da yapmak istediğini söyledi. Zonguldak için en önemli projenin Filyos Vadisi projesi olduğunu dile getiren Ayyıldız, buranın yakında ihalesinin yapılacağını ifade etti.
“İNŞALLAH AYNI HİZMETLERİ AYDIN’DA DA YAPARIZ”
Ayyıldız konuşmasında şunları söyledi: “Zonguldak’ta güzel hizmetler yaptık. İnşallah Aydın’da da güzel hizmetlerimiz olur. Başta Sayın Başbakanımız olmak üzere bakanlarımız ve yöre milletvekillerimizin birlikte çaba ve gayretleriyle Filyos Projesinde ciddi adımlar atıldı. Yakın zamanda da ihalesi yapılacak. Zonguldak bölgesi son yıllarda karayolları açısından şantiyeye döndü. Hayal denilebilecek Mithatpaşa Tüneli dahi başladı. Ulaşım alanında demiryolu, liman karayollarına baktığınızda yoğun bir çalışma var. Ereğli ve Alaplı yolları da yapıldı. Tüm bu hadiselerin, bu zaman dili içerisinde hareketlendiğini gördüm. Eğitimde Alaplı ve Ereğli merkez olmak üzere ciddi anlamda önemli adımlar atıldı. Bunlar olacak, olur da. Sayın milletvekillerimiz, siyasetçilerimiz, belediye başkanlarımız, kaymakamlarımız, idarecilerimiz ve siz güzel insanlarımız olduğu müddetçe bunlar olur. Biraz gayret gösterirsiniz, olur, biraz elinizdeki imkanları daha güzel değerlendirirsiniz olur. Ama şu noktayı da belirtmek lazım. Ben, ‘Ereğli ve Alaplı’da, Zonguldak merkezinde güzel insanları acaba Aydın’da bulabilir miyiz? bu birlikteliği, güzelliği yaşayabilir miyiz?’ diye düşünüyorum.”
“CANDAN ÖZVERİYLE ÇALIŞIYOR”
Konuşmasında AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan’ın Zonguldak için özverili bir çalışma yaptığını söyleyen Ayyıldız “Sayın Milletvekilimizle, Karayolları bölge müdürüne karayolları ile ilgili gittiğimiz sırada, kardeşinin vefatıyla ilgili acı bir haber aldı. O sırada gözler buğulandı. Böyle bir acı karşısında ben de duygulandım. Sayın vekilimiz o durumuna rağmen, karayolları bölge müdürüne hala yolların durumu ile ilgili ısrar ediyor. Bu anekdot da ben, Ereğli ve Alaplı hatta Zonguldak genelindeki hizmet aşkının ve bu çabanın aslında buradaki insanların emsali ve örneği olarak gördüm” dedi.
“ARTIK ZONGULDAKLIYIM”
Kendisinin Giresunlu olduğunu ancak bundan sonra aynı zamanda Zonguldaklı olduğunu ifade eden Ayyıldız sözlerini şu şekilde tamamladı; “Cidden görünen ve müşahede edilen odur ki, Zonguldak’taki gibi ve inşallah Aydın’da da en azından size yakın insanlarla hemhal oluruz. Bu güzellikleri birlikte yaşarız diye düşünüyorum. Özellikle buradaki çalışma şekli itibariyle yaşadığım güzelliklere sizler vesile oldunuz. Allah hepinizden razı olsun.
Burada çok değerli insanları tanıdık. Buradaki husus şu; bu bölge ile ilgili hassasiyet ve güzellikler var. Onu yapmak ve yaşatmak istiyoruz. Bur araya geldiğimizde; ‘buralı olmayan insanlar dahil, kenti nasıl daha iyi hale getirebiliriz’i ortaya koyuyoruz. Bu görevleri, bu güzel insanlarla beraber meydana getirdik. Haliyle bunlara sahip olmak güzelliği, belki de yüzümüzün gülmesine, bu ağır meselelerin altından kalkmaya, insanlara yaklaşmamıza da vesile olmuştur. Bu güzellikleri yaşattığınızdan dolayı Allah Razı olsun diyorum.
Ama şunu belirtmekte de fayda var; Ben Giresunluyum ama Zonguldaklı oldum. Buradan da Zonguldaklı olarak gidiyorum. Belki Aydın, Zonguldak’ın bir mahallesi olacak. Dolayısıyla, Zonguldaklı bir vatandaş olarak bize düşen bir şey varsa başım, gözüm üstüne. Bu kardeşiniz bir telefon kadar uzak.
“ALLAH’A EMANET OLUN”
Vali olunca, bazı şeylerde yutkunabiliyorsunuz yada ‘hayır’ deme durumunuz oluyor. Ama bir kardeşiniz ve dostunuz olarak Aydın’da görev yaparken bana bir emriniz olursa bana her hangi bir ağırlık bir yüksünme gelmez. Hatta buraları da hatırlatacağı için memnunluk duyarız. Ereğli ve Alaplı gibi doymuşluk oranıyla, güzelliğiyle emsal olabilecek ilçelerimize sahip olmak her zaman mümkün değil. Onun için bu ilçelerimizin kıymetini bilelim. Kıymetini bilenleri de bilelim. O şekilde hareket edersek hem sevilir, hem de seviniriz.
Biz sizden memnunuz, inşallah siz de bizden memnun olmuşsunuzdur. Ben ilçelerimizdeki insanları varsa eksiği-gediğiyle seviyorum. Bu görevlerde bulunurken üzdüğümüz insanlar da olabilir. Öncelikle helallik diliyorum. Ben safım. Akıllı olup zarar görmektense, saf olup, sizin gibi dostlara sahip olmak her zaman baş tacıdır diye düşünüyorum. Allah hepinizden razı olsun, Allah’a emanet olun.”
Gecede konuşan AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan ise Vali Ayyıldız’ın önemli bir devlet adamı olduğunu ve Zonguldak’ta güzel işlere imza attığını söyledi.
Veda gecesinde Vali Erol Ayyıldız’a AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan ve ERDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Fatih Tar tarafından çeşitli hediyeler verildi.
ERDEMİR’in Göztepe tesislerinde Vali Erol Ayyıldız için düzenlenen veda yemeğine Zonguldak Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, Ereğli Kaymakam Vekili Yıldıray Malğaç, AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan, Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, AK Pati Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, ERDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Fatih Tar, Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş ile bazı belde belediye başkanları ve AK parti ilçe başkanları katıldı.
Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2013, 06:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER