Vali Kaban, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutladı

Vali Kaban, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutladı

Vali Kaban, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutladı
Zonguldak Valisi Ali Kaban, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, “Engellilik sadece engelli vatandaşlarımızı ve ailelerini değil, toplumu oluşturan tüm kesimleri ilgilendiren, duyarlı olmayı gerektiren ve çok yönlü ele alınması gereken toplumsal bir sorundur” dedi. 

Zonguldak Valisi Ali Kaban, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle mesaj yayınladı. Ülkelerin gelişmişlik düzeylerinin belirlenmesinde engellilere sağlanan hakların önemli bir veri olarak kabul edildiğine dikkat çeken Vali Ali Kaban, “Ülkelerin gelişmişlik düzeylerinin belirlenmesinde engellilere sağlanan haklar önemli bir veri olarak kabul edilmektedir. Engellilik sadece engelli vatandaşlarımızı ve ailelerini değil, toplumu oluşturan tüm kesimleri ilgilendiren, duyarlı olmayı gerektiren ve çok yönlü ele alınması gereken toplumsal bir sorundur. Devletimiz her zaman sosyal devlet anlayışıyla hareket ederek vatandaşlarına eşit hak ve imkânlar sunma gayreti içerisinde olmuş, yasalarla güvence altına alınan temel hak ve özgürlükler konusunda engelli vatandaşlarımıza daha yakın olmaya onların sosyal yaşama katılımlarını arttırmaya çağdaş bir yaşam imkânı sağlamaya çalışmıştır” dedi.



Zonguldak’taki çalışmalar


Zonguldak’ta da engellilere yönelik hassasiyet gösterildiğini ifade eden Vali Ali Kaban, “Valilik olarak bizlerde İlimizde yaptığımız pek çok hizmet ve uygulamalarda engelli vatandaşlarımızın kendilerine tanınan temel hak ve özgürlüklerden olabildiğince yararlanması konusunda hassasiyet göstermekteyiz. Engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmanın, ailelerine destek olmanın, sorunlarının giderilmesine katkıda bulunmanın bir insanlık görevi olduğu ve ortak sorumluluğumuz olduğu asla unutulmamalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine sağlık, mutluluk ve yaşantılarında kolaylıklar diliyorum” dedi.
Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2016, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER