Vali Kaban; ´´ Artık bu milletin karşısında duramazsınız ´´

Vali Kaban; ´´ Artık bu milletin karşısında duramazsınız ´´

Vali Kaban; ´´ Artık bu milletin karşısında duramazsınız ´´


Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde düzenlenen demokrasi mitinginde konuşan AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, FETÖ/PDY terör örgütü militanlarının 40 yıllık yapılanmanın ardından zombiler gibi mezarlarından kalkıp millete saldırdığını söyledi. 
15 Temmuz’da FETÖ/PDY terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilmek istenen darbe girişimi sonrası Kdz. Ereğli’de başlatılan demokrasi nöbetine Zonguldak Valisi Ali Kaban, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır ve Faruk Çaturoğlu, Zonguldak İl emniyet Müdürü Osman Ak, Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, İlçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Gökhan Tufan, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, Ereğli Müftüsü Recai Albayrak katıldı.
AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır halka hitaben yaptığı konuşmada Türkiye’nin çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarılması için 15 Temmuz’dan itibaren artık günde 10 saat değil 24 saat çalışacaklarını söyledi.
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ise konuşmasında 15 Temmuz’da Türk Milleti’nin göğsünü tanklara ve mermilere siper ettiğini söyledi. Uysal konuşmasında şöyle konuştu: Adnan Menderesin acısı hala yüreğimizi dağlamaktadır. Aynı acıyı aynı pişmanlığı yaşamak istemeyen Türk halkı Türk milleti göğsünü tanka kurşuna siper etmiştir. Gerçekten bu milletle ne kadar övünsek azdır. Burada benim aklıma Profesör Doktor Necmettin Erbakanın söz geliyor. Bir milletin gücü tank top tüfek değil, bu milletin imanı inancı, vatan sevgisi, bayrak sevgisi olmasa asla bu insanları sokağa dökemezsiniz.”
AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun’da FETÖ/PDY terör örgütü mensuplarının kalkıştığı darbenin milletin dik duruşu ile püskürtüldüğünü ifade etti. 
“Zombiler gibi mezardan kalktılar”
Daha sonra söz alan AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu ise FETÖ/PDY terör örgütü mensuplarını ruhları olmayan zombilere benzetti. İdam yasasının meclise geldiğinde evet oyu kullanacağını açıklayan Çaturoğlu, “Evet onlar bir tuzak kurdular. 40 yıl, 50 yıl bir ağ gibi ilmik ilmik ördüler. 15 Temmuz geldiğinde de bir Zombiler gibi mezarlarından kalktılar. Ruhları ve beyinleri yoktu. Akılları yoktu. Sadece bir merkezden robot gibi emir alıyorlardı. Ama Cenab-ı Allah onların oyununu bozdu. Muvaffak olamadılar. Olamayacaklar da. Efendim, idam cezası gelirse şöyle olurmuş, böyle olurmuş. NATO dan çıkarırlarmış. Amerikada idam yok mu?Hem de envaye çeşidi var. Nasıl istersin? Zehirli odada infaz mı istersin, elektrikli sandalye de infaz mı istersin, kurşuna dizilmek mi istersin, iple asılmak mı istersin. ne istersen hepsinden var. Her çeşidi var. Ama diyorlar ki sana gelince yok. Amerika da Avrupa da şunu bilsin. Dünyada şunu bilsin. Biz Türkiye olarak sıradan bir ülke değiliz. 16 büyük İmparatorluğun Selçuklunun Osmanlının varisleriyiz. kendi oynadığımız oyunu, kendi senaryomuzu kendimiz yazar baş rolü de kendimiz veririz. Hiç kimse merak etmesin diye konuştu.
Demokrasi nöbetine katılarak halka seslenen Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır da, darbe girişiminin Türkiye’nin gelişmesini istemeyen dış güçler ve onların içerideki maşaları tarafından yapıldığını söyledi. Özbakır konuşmasında, “Senelerdir bizim üzerimizde oyun oynuyorlar. Şimdi Reisimiz recep Tayyip Erdoğan Dedi ki, Dünyada 1 milyon 700 bin Müslüman var. Bu Müslümanların güvenlik konseyinde temsilcisi yok arkadaşlar. Bu adamlar, Müslüman olmayanlar bizim hakkımızda karar veriyorlar. Hepsi Tayyip beye karşı. Bütün Dünya karşı. Onu harcarsak Türkiyeni hem önünü keseriz. hem de en kalkınmış ülke. Bir şeyler yapmaya kalkışmış. Bir şeyler yapmaya başladılar. Gemilerini, uçaklarını kendileri yapmaya başladılar. Fazla palazlanmaya başladı. Bizim başımıza dert olur. Bir an evvel bunun önünü keselim dediler. Ama bir şeyi hesaplamadılar. Sizi hesaplamadılar. Milleti hesaplamadılar ifadelerini kullandı. 
“Darbe yapmak isteyen bedelini ödemeye göze alacak”
Son olarak söz alan Zonguldak Valisi Ali Kaban ise şu ifadeleri kullandı: 
Türkiyenin belki de başka ülkenin kendinden başka dostu yoktur. Ama geçmişe tarihe baktığımızda, bin yıldır üzerinde durduğumuz topraklar öyle kolay topraklar değil. Tarihe baktığımızda bin yıl süreyle şu Anadolu toprağını bu tarzda elinde tutabilmiş başka bir topluluk başka bir millette yok. Tarihimizde darbeler oldu. Hatta bir kısmı kağıt üzerinde kaldı. Darbe denemekte serbest. bedelini ödemek kaydı ile bundan sonra herkes bunu da deneyebilir. Biz şunu derdik. Biz Ordu milletiz. Darbe ne değiştirdi. Bana söyler misiniz. Çok önemli bir şeyi değiştirdi arkadaşlar. Artık Millet ordu oldu farkında mısınız. Eskiden ordu millettik. Şimdi Millet orduyuz. Artık bu milletin karşısında duramazsınız. Yok öyle bir şey. Yurdun içinden ya da dışından herhangi bir iç savaş özlemi. Ve ya bir işgal özlemi. Karşısında etten kemikten ve yüreklerden oluşan bir blok duvar bulacaktır ve buna çarpacaktır. Cesareti olan herkes deneyebilir.
Bu nöbetler belki fiilen bitirilecek. Ama nöbeti içimizde tutmak zorundayız. her bir Türk vatandaşı, her bir yurttaş her bir Türk, her bir Müslüman her bir bu ülkenin vatandaşı olarak. Bu nöbetleri içimizde tutmak zorundayız ki tekrar birileri bu işe kalkışırsa haddini aşarsa zıddına düşsün ve tepesine binelim. Bugün ortaya çıkan bir gerçek var. Ben duydukça kanım donuyor, biliyorsunuz bir başka ülkeye sığınıyorsunuz, gidiyorsunuz bu memlekette 30 bin tane insanın hayatına mal olmuş terör örgütüne sığınıyorsunuz, bu nasıl bir kansızlıktır. Bunu ifade etmeden duramıyorum. Ben askerin karargahta yiğitçe bu toprakları savunmak için kendisine verilen silahı düşmana karşı doğrultanını severim bir Türk vatandaşı olarak.
Konuşmaların ardından katılımcılara polis teşkilatının tanıtımı için hazırlanan klip izlettirildi. Programda görevli imam hatipler tarafından önce Sala, ardından da Kur’an-ı Kerim okundu. Kdz. Ereğli Müftüsü Recai Albayrak’ın yaptırdığı dua sırasında yeni evli Arzu ve Yiğitcan Ulukaya çifti ise gelinlik ve damatları ile düğün sonrası demokrasi nöbeti tutmaya geldi.
Protokol üyeleri gelin ve damatla fotoğraf çektirmesinin ardından alandan ayrılırken, vatandaşlar demokrasi nöbeti tutmaya devam etti.
Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2016, 11:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER