Vali Kaban: Tekel binası önünde incelemelerde bulundu

Zonguldak Valisi Ali Kaban, Tekel binasının yıkılma sürecinin başladığını ifade etti.

Vali Kaban: Tekel binası önünde incelemelerde bulundu
İHA-Zonguldak Valisi Ali Kaban, Tekel binasının yıkılma sürecinin başladığını ifade etti. 
Vali Ali Kaban, beraberinde Emniyet Müdürü Osman Ak ile birlikte atıl durumda bulunan Tekel binası önünde incelemelerde bulundu. Gazetecilere Tekel binasının yıkılma sürecinin başladığını ifade eden Vali Ali Kaban, 2016 yılı başlangıcı itibariyle de 69 ambarları mevkisinde kamu kurum binalarının inşaatlarına başlanacağını ifade sözlerine ekledi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, AFAD, SGK ve Maliye binalarının 69 ambarları mevkisine, Kızılay Kan Merkezi binasının da Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin binasının yanındaki alanla takas edileceğini ifade eden Vali Ali Kaban Tekel binası ile ilgili de şöyle devam etti:
“Burayı geniş bir ada halinde şehrin nefes alacağı bir parka dönüştürmek niyetimiz var. Bunun birinci aşaması olarak Tekel binasının yıkılması sürecini başlattık. Maksadımız burada özellikle şehrin tam ortasında yeni bir yapılaşmaya müsaade etmemektir. Kendimizden fedakârlık ederek kamu binalarını 69 ambarları mevkisine aktarmak suretiyle buralara böyle mecburi bina yapmak durumunda olmayalım istedik. O anlamda yaklaşık 20 dönümlük bir alan çıkıyor burada. Ortadaki yolu da başa çekmek suretiyle tren yolu alt geçidinin biraz önünde kavşak yapmak suretiyle burada çok güzel bir miting alanı da olabilecek insanların nefes alabilecekleri alan oluşturmak niyetindeyiz. Birinci aşaması Tekel, şimdi diş sağlığı merkezinin yanında Kızılay Kan Merkezi için yer veriyoruz. Orayla takas ediyoruz. İkinci aşama orasıdır. Üçüncü aşamada TTK’nın yerini yine takas yapmak suretiyle yeni alan oluşturmak istiyoruz. Dört kurumun 69 ambarlarına 2016 yılında kazmayı vurma söz konusudur. Aile, Maliye, SGK ve AFAD Müdürlükleri olarak, zaten oranın büyük bir kısmı dolmuş oluyor. Şu an oranın projelendirme çalışmaları sürüyor. Bir anda başlar inşallah güzel olur.”
TTK Müessesinde kömür üretimin durdurulması ve termik santralde linyit yakıldığı iddiasıyla ilgili gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Vali Ali Kaban “Oradaki sıkıntılara dair özelliklede linyit yakma konusunda ÇATES ile alakalı onlar da bir yazı hazırlamışlardı. Onu birlikte mütalaa ettik. Hatta üzerinde birkaç değişiklikler yaptığım bir yazı yazdılar. Çünkü tabii TSO’nın haklı olarak böylesi bir Zonguldak’ı olumsuz etkileyecek, linyit yakmak veya yurt dışı kömürü getirmek gibi konularda hassasiyet gösterip böylesi atraksiyonlara girmesi gayet normal. Bunda da haklılar. Bunu güzel yaptılar. Çok güzel bir yazı yazmışlar. Hakikaten TSO’da bu konuyu güzel takip ediyor. Soma hadisesinden sonra ciddi manada işçi güvenliği konusu günümüzün artık hiçbir şekilde vazgeçilemez, sürekli gündeme gelen bir konusu halindedir. Bu gün TTK Genel Müdürü ziyaretinde yapacağım görüşmede ne yapabileceğimizi konuşacağız” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2015, 14:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER