Valilik Uyardı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı uhdesindeki Meteoroloji Genel Müdürlüğü 9. Bölge Müdürlüğü imzasıyla Zonguldak Valiliği’nce yapılan yazılı duyuruda, vatandaşların su baskını, heyelan ve çığ tehlikelerine karşı dikkatli olması istendi.

Valilik Uyardı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü 9. Bölge Müdürlüğü imzasıyla Zonguldak Valiliği’nce yapılan yazılı duyuruda, vatandaşların su baskını, heyelan ve çığ tehlikelerine karşı dikkatli olması istendi.‘Batı Karadeniz kıyı kesiminde kar erimelerine dikkat’ üst başlığı ile yapılan açıklamada, üst üste günlerde etkili olan kar yağışı sonrası, olumsuz etkilerin görülebileceği belirtildi.Analiz ve Tahminler Şube Müdürlüğü uyarısına göre, önümüzdeki günlerin yağmur yağışlı geçeceğinin tahmin edildiği ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:
“Karadeniz Bölgesinde geçtiğimiz günlerde meydana gelen yoğun kar yağışlarıyla birlikte yüksek kar örtüsü oluşmuştur. (Yarın 28.01,2016 Perşembe, 29.01.2016)
Cuma ve 30.01.2016 Cumartesi günleri yurdumuzda sıcaklıkların artacağı, Batı Karadeniz kıyı kesimin ´de yağmur şeklinde yağışlar olacağı tahmin edilmektedir. Yağış ve sıcaklık artışıyla birlikte kar erimeleri beklendiğinden; su baskını, heyelan ve çığ gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”
Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2016, 14:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER