Vardiya sonunda kamyon kasasında idmana gidiyorlar

Yerin metrelerce altında çalışan maden işçileri, yine maden işçisi olan babalarının kurduğu Subatanspor Kulübü’nü kendi imkanları ile ayakta tutuyor.

Vardiya sonunda kamyon kasasında idmana gidiyorlar
Zonguldak’ta yerin metrelerce altında çalışan maden işçileri, yine maden işçisi olan babalarının kurduğu Subatanspor Kulübü’nü kendi imkanları ile ayakta tutuyor. Tamamı maden işçilerinden oluşan futbolcular, maden ocağındaki mesailerinin ardından yeşil sahaya koşuyor. 


İkinci amatör kümede mücadele eden Subatanspor Kulübü’nün 20 futbolcusundan tamamı maden ocaklarında çalışıyor. Geçen sezon ligi dördüncü bitiren kulüp; 1996-1997 sezonunu ise şampiyon olarak tamamladı. Yerin metrelerce altından kömür çıkartarak geçimlerini sağlamaya çalışan maden işçileri, oynadıkları futbol takımında kendi formalarını bile yine maden ocaklarından kazandıkları gelirleri ile karşılıyor. 



VARDİYA SONU KAMYON KASASINDA İDMANA 

Maden ocağında vardiyalarını tamamlayan işçiler futbol takımlarının lig mücadelesi için bir araya gelip idman yapıyor. Birbirlerinin yüzünü dahi yeşil sahada gören işçiler, futbol takımlarının üst lige çıkması için bu güne kadar hiç kimseden destek almadıklarını ifade ettiler.

Futbol takımının eski futbolcusu ve yöneticisi Recep Yılmaz, kulübe bu güne kadar maddi anlamda gücü olan hiç kimseden destek gelmediğini söyledi. Atkı, tişört, takvim yaptırarak kulübe katkı sağlamaya çalıştıklarını söyleyen Yılmaz, zor şartlarda ve kimsenin desteği olmadan takımı bir üst lige çıkartmaya çalıştıklarını ifade etti.

Kamyon kasasında maça ve idmana geldiklerini söyleyen Recep Yılmaz, “Subatanspor Kulübü köklü bir kulüptür. 1985 yılında Subatan Kömürspor olarak kuruldu. Kömürspor adını Zonguldak Kömürspor kullandığı için bu isim iptal edildi. O yüzden büyüklerimiz de kulübün adını Subatanspor olarak kurdu. Subatanspor Kulübü 1987 yılında resmiyet kazandı. O zamandan bugüne kadar bu kulüp hayatını devam ettiriyor. Zor şartlarda, sıkıntılı, kimsenin desteği ve yardımı olmadan, futbolcular kendi cebinden harcayarak, malzemelerini alarak bu kulüp devam ediyor. Ben Subatanspor Kulübü’nde ilk lisanslı futbolculardan birisiyim. Şimdi yönetici olarak görev yapmaktayım. Subatanspor Kulübü’nün 20 futbolcusu varsa yüzde 70’i maden ocaklarında resmi ve diğer ocaklarda çalışan çocuklar. Bu çocuklar saat 16.00’da ocaktan çıktığı zaman, üstlerini değiştirip, banyo dahi etmeden kömür karasıyla idmana gelen çocuklardır. Kendi ceplerinden harçlıklarla kramponları alan çocuklardır. Bize araba verilmediği zamanlar kamyonun kasasında idmana gelen çocuklardır. Subatanspor’u ayakta tutan gençlerdir. Subatanspor’a hiçbir büyüklerimizden katkı yardım ve destek gelmemiştir. Çakmak yaptık, çakmaklar sattık. Atkı yaptık, takvim yaptırdık, tişörtler yaptık. Kulübe öyle katkı sağladık” dedi.



SOYUNMA ODASI DEĞİL KAHVEHANE

Takımın futbolcuları ise soyunma odalarının olmaması sebebiyle kahvehanede kıyafetlerini değiştiriyor. 29 yaşındaki kaptan Serkan Demir ise 1993 yılından bu yana takımın lisanslı futbolcusu olduğunu belirterek, “Kulübün lisanslı futbolcusuyum. Maden ocağında çalışıyorum. Bu kulüp için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. 1993 yılından bu yana 26 senedir futbol takımında oynuyorum. İdman öncesi herkes maden ocağında çalışıyor. Çakı çakmak satarak atkı satarak forma satarak kendi imkanlarımızla bu takımı çıkartmaya çalışıyoruz. Şu anda idmandayız fakat takımın yarısı maden ocağında çalışıyor. Bazen herkes gelemiyor. Takımı toplayamıyoruz. Maç günü sıkıntılar yaşıyoruz. Takımın büyük çoğunluğu maden işçisi, maçtan maça takımı görebiliyoruz. Biz kendi imkanlarımızla kamyon kasasında maça gidiyoruz diye konuştu.

Subatanspor kulübünün başkanlığını ise gazeteci Mustafa Özdemir yapıyor.
Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2014, 11:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER