Vatandaş Tepkili Geceleri uyuyamıyoruz

Kdz Ereğli Müftü Mahallesi Erdemir caddesinde bulunan esnaf ve vatandaşlar, araçların ve özellikle motorların abartı egzozlarından çıkan seslerden rahatsız olduklarını belirterek tepkilerini dile getirdiler.

Vatandaş Tepkili Geceleri uyuyamıyoruz

Kdz Ereğli Müftü Mahallesi Erdemir caddesinde bulunan esnaf ve vatandaşlar, araçların ve özellikle motorların abartı egzozlarından çıkan seslerden rahatsız olduklarını belirterek tepkilerini dile getirdiler.

Özellikle gençlerin kullandığı Motor, Şahin ve Doğan araçlar vatandaşı çileden çıkardı.

Araçların ve motorların çıkardığı sesten dolayı bıkan vatandaşlar tepkilerini dile getirerek yetkilerden çözüm istedi.

Motorların ve bahsedilen araçların ara ara kazalara da sebebiyet verdiklerini dile getiren Erdemir Caddesindeki vatandaş ve esnaf tepkileri şu şekilde dile getirdi. “Şahin, Doğan, Eski kasa Opel, Eski kasa Peugeot araçlara ve motorlara özellikle takılan abartı egzoz seslerinden rahatsız oluyoruz, geceleri bu caddede uyuyamıyoruz, uyuyanı var, hastası olan var, Çocuğu olan var.

“CADDE ÜZERİNDE CİRİT ATIYORLAR”

Bu bahsettiğimiz vasıtalar zaman zaman kazalara da sebebiyet veriyor, özellikle geceleri bu cadde üzerinde cirit atıyorlar. Bizler vatandaş ve esnaf olarak birkaç kişiyi, abartı egzozlardan ses çıkartmamaları konusunda uyardık ama tüm uyarılarımıza rağmen bizleri dikkate alan olmadı. Bu sesler gündüzleri de aynı, çalışamıyoruz zaten yol üstü, araç yoğunluğu var birde özellikle abartı egzozdan çıkan seslerde eklenince olmuyor” şeklinde konuştular.

“NE HIZ KESİCİ, NE DE RADAR UYGULAMASI VAR”

Gürültü kirliliğinden dolayı imza toplayıp Kaymakamlığa şikâyette bulunacaklarını belirten esnaf ve vatandaşlar, cadde üzerinde hız kesici ve radar uygulamasının olması yönünde yetkililerden yardım istediklerini belirterek, bu caddeyi boş gören, buradan son sürat gidiyor, hepimiz bundan da şikâyetçiyiz, yetkililerden yardım istiyoruz. Bu caddeye hız kesici konulması konusunda bizler esnaf ve vatandaşlar olarak imza toplayıp Kaymakam Bey’e çıkacağız. Bizler vatandaş olarak soruyoruz” Ereğli’de gürültü kirliliğine ne oldu”? Buradan tüm yetkililere, Kaymakama, Emniyete ve Belediye’ye sesleniyoruz, Bu konuda lütfen bizlere yardımcı olsunlar”

“ARAÇLAR CİRİT ATIYOR”

Abartı Egzozlu araçların özellikle gece 12’den sonra Erdemir caddesinde adeta cirit attığını belirten vatandaşlar, sürücüler özellikle taktırdıkları abartı egzozlu araçlarını bilerek bağırtıyorlar. Sürücüler adeta bu caddede yarış yapıyor. Bizler vatandaş olarak yetkililerden bu tür araçları denetlemesini ve uyarmasını, gerekirse bu tür sürücülere cezai işlem uygulamaları konusunda yardımcı olmalarını istiyoruz.

“HASTANEDEKİ REFAKATÇILARDA ŞİKAYETÇİ”

Diğer yandan Erdemir Caddesinde bulunan Özel Hastanede refakatçi kalan bazı hasta yakınları ise aynı durumdan rahatsız olduklarını dile getirerek özellikle abartı Egsozlu araçların gürültü kirliliğine yol açtığını ve çözüm bulunmasını istediler

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2014, 06:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER