Vatandaşlar akın etti

Ereğli ilçesinde televizyon kanallarının Türksat 4A’ya geçmesi nedeniyle vatandaşlar uydu cihazlarını ayarlatmak için elektronik tamircilerine akın etti.

Vatandaşlar akın etti
Ereğli´de televizyon kanallarının Türksat 4A’ya geçmesi nedeniyle vatandaşlar uydu cihazlarını ayarlatmak için elektronik tamircilerine akın etti. 


Televizyon kanallarının Türkiye’nin yeni uydusu Türksat 4A’ya geçmesi ile birlikte vatandaşlar uydu cihazlarının frekanslarını kendileri ayarlayamayınca elektronik tamircilerine akın etti. Dün gece saat 01.00’dan itibaren televizyonlarını izleyemeyen vatandaşlar, sabah saatlerinden itibaren uydu cihazlarını elektronik tamircilerine getirmeye başladı.

Vatandaşların uydu cihazlarını 10 ve 15 TL ücret karşılığında ayarlarını yapan elektronik tamircilerinden Murat Özdemir sabahtan itibaren yoğunluk yaşadıklarını söyledi. Ellerinde çok sayıda cihaz biriktiğini dile getiren Özdemir, “Türksat 4A’ya geçildiğinden yazılımların değişmesi gerektiği için vatandaşlar gelmeye başladı. Bir cihazın ayarlanması yaklaşık modeline göre 15 dakika ile 1 saat arasında değişiyor. Şu anda aşırı bir yoğunluk var. Buraya gelen cihazların haricinde evlerde yerleşik olan cihazlar var, onları da ayarlamaya gidiyoruz. Bugün kaça kadar çalışacağız şu an belli değil” dedi. 

Elektronik cihaz tamircisi Kadir Alper de sabah saatlerinden itibaren yoğunluk yaşadıklarını belirterek şu ana kadar 200’ün üzerinde cihazın ayarlanması için kendilerine bırakıldığını söyledi. 

Yaşanan yoğunluk nedeniyle elektronik tamircileri aynı gün içerisinde ayarlayamadıkları cihazları ertesi güne bırakıyor. Cihazlarını ayarlattıran vatandaşlar memnuniyet içerisinde evlerine dönerken, cihazı ertesi güne bırakılan bazı vatandaşlar ise duruma tepki gösterdi. Uydu frekanslarının değişiminin kendilerine daha önceden haber verilmediğini iddia ederek yetkilileri eleştiren vatandaşlara bazıları ise Türkiye kendi uydusuna geçti. Ne var bunda?” diyerek yanıt verdi.
Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2014, 13:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER