VATANDAŞLAR GÜNDEM ARACILIĞI İLE YETKİLİLERİ UYARDI

VATANDAŞLAR GÜNDEM ARACILIĞI İLE YETKİLİLERİ UYARDI
 
 

gundemeregli.com-Geçtiğimiz hafta tüm yurtta olduğu gibi bölgemizde de etkili olan yağışlı hava sel felaketlerine neden oldu. Çok sayıda ev, iş yeri ve araçlar sular altında kalırken, İskenderli Köyü ile Ormanlı köprüsü sel nedeniyle yıkılmış, can kaybının olmaması vatandaşlar tarafından mucize olarak değerlendirilmişti.

Aşırı yağış nedeniyle birçok ev, iş yeri ve özellikle köprülerde büyük hasarların oluştuğu bölgemizde hasar tespitinin yanı sıra bazı köprülerin incelenmesi de istendi.

Özellikle bölgemize büyük zararlar veren sel, köprüleri yıktı, bazılarını da tehlikeli duruma getirdi.

Vatandaşlar, özellikle araç yoğunluğunun olduğu köprülerin incelenmesi konusunda yetkililere çağrıda bulundular. Bölgemizde meydana gelen sel felaketini, olabilecek büyük olayların habercisi olarak yorumlayan vatandaşlar, “Bugün can kaybının olmaması yarın can kaybının olmayacağı anlamına gelmiyor. Bu köprülerde inceleme yapılıp, tehlike durumlarına göre bazılarının yerine yenisi yapılmalı, kimileri de onarılmalı” şeklinde konuştular.

Yetkililere çağrıda bulunan vatandaşlar, öncelikle Zonguldak ve ilçelerinde meydana gelen sel felaketi nedeniyle evlerin, iş yerlerinin ve özellikle köprülerin incelenip gerçekten dayanabilirlilik oranları test edilmesi gerekliliğini dile getirirken, bu şekilde bir selin yaklaşık 22 yıl önce yaşandığını o selde Alaplı eski giriş köprüsünün etkilendiğini vurguladılar.

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2014, 13:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER