VATANDAŞLARIMIZLA BİR ARAYA GELMENİN MUTLULUĞUNU YAŞADIK

MÜBAREK RAMAZAN AYI BOYUNCA, KENTİMİZİN HER MAHALLESİNDE, HALKIMIZLA BİRLİKTE İFTAR YAPMA İMKANINI BİZE VERDİĞİN İÇİN SANA ŞÜKREDİYORUZ YA RABBİM!

VATANDAŞLARIMIZLA BİR ARAYA GELMENİN MUTLULUĞUNU YAŞADIK

gundemeregli.com-Karadeniz Ereğli Belediyesi tarafından, mübarek Ramazan ayı boyunca gerçekleştirilen 31 Mahallede 31 İftar etkinliği, 6 Ağustos 2013 Salı günü Yeni Belen ve Belen’de düzenlenen programlarla sona erdi.

Etkinliğin son gününde her iki yerleşim biriminde düzenlenen iftar programlarına yüzlerce vatandaş katıldı. Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve eşi Neriman Posbıyık’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları ve çok sayıda Belediye Meclis Üyesi’nin katıldığı programlara muhtarlar Naim Kaya ve Alaattin Oktay ev sahipliği yaptı. Her iki yerleşim biriminde de Yasin-i Şerif okunması ve duayla başlayan iftar programlarında birer konuşma yapan Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 31 mahallenin tamamında gerçekleştirilen iftar programlarında on binlerce vatandaşımızı bir araya getirip aynı sofrada buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Ramazan ayın boyunca bu etkinliklerin gerçekleştirilebilmesi için Belediye’nin tüm birimlerinin büyük bir özveri ile gayret gösterdiğini kaydeden Başkan Posbıyık  “Sizlerle bütünleşmemize vesile olan bu etkinliklerin gerçekleşmesinde emek veren tüm Başkan Yardımcılarım, Daire Müdürlerim ve personelime teşekkür ediyorum. 31 mahallemizin tamamında Yasin-i Şerif okuttuk ve hep birlikte Allah’a el açıp dua ettik. Huzur içinde bir Ramazan geçirdik. Allah’tan dileğim, Ramazan Bayramı’nı da aynı huzur ve mutluluk içinde geçirmektir ” dedi. Başkan Posbıyık her iki mahallede yaptığı konuşmada da vatandaşlara dua yaptırdı. Başkan Posbıyık duasında şu temennilerde bulundu,

“MÜBAREK RAMAZAN AYI BOYUNCA, KENTİMİZİN HER MAHALLESİNDE, HALKIMIZLA BİRLİKTE İFTAR YAPMA İMKANINI BİZE VERDİĞİN İÇİN SANA ŞÜKREDİYORUZ YA RABBİM!

OTUZ GÜNDÜR, YAĞMUR-ÇAMUR –RÜZGAR OLMAKSIZIN, AÇIK ALANLARDA, BİNLERCE VATANDAŞIMIZLA İFTAR YAPABİLMENİN MUTLULUĞUNU BİZE BAHŞETTİĞİN İÇİN SANA ŞÜKÜRLER OLSUN YA RABBİM !

KADİR GECESİ’NDE ON BEŞ BİN KİŞİYLE BİRLİKTE AYNI ANDA İFTAR YAPMAYI BİZLERE NASİP ETTİĞİN İÇİN ŞÜKREDİYORUZ SANA YA RABBİM !

KADİR GECESİ’NDE, SAHİL BANDIMIZDA TOPLANAN KALABALIKLARIN ÖNÜNDE MEVLİD-İ ŞERİF DİNLEYEREK YÜCE PEYGAMBERİMİZİN SAKAL-I ŞERİFİNİ ZİYARET ETME ŞANSINA BİZLERİ NAİL ETTİĞİN İÇİN SANA HAMD EDİYORUZ YA RABBİM !

MÜBAREK RAMAZAN AYI BOYUNCA MAHALLELERİMİZDE YAPTIĞIMIZ İFTARLARI, HOCALARIMIZIN OKUDUĞU YASİN-İ ŞERİFLERİ VE BÜTÜN AYETLERİ, CÜMLEMİZİN DUALARINI, İBADETLERİNİ VE HASENÂTLARINI HUZUR-U DERGAHINDA KABUL EYLE YA RABBİM !

31 MAHALLEMİZDE YAŞAYAN HEMŞEHRİLERİMİZLE BİRLİKTE, RAMAZAN BAYRAMIMIZI DA AYNI BİRLİK-BERABERLİK VE HUZUR İÇİNDE GERÇİRMEMİZİ BİZLERE NASİP EYLE YA RABBİM !”

Oruçların açılması ve şükür duasının yapılmasıyla devam eden Belen’deki iftar programı Segah İlahi Grubu’nun seslendiği ilahilerle devam ederken, her iki mahallede gerçekleştirilen programlara katılan Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve eşi Neriman Posbıyık’a Yeni Belen Muhtarı Naim Kaya ve Belen Muhtarı Alaattin Oktay tarafından çiçek takdim edildi.

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2013, 08:37
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ünal Savaş
Ünal Savaş - 11 yıl Önce

KDZ. EREĞLİ BELEDİYESİNİN RAMAZAN AYI ETKİNLİKLERİ ÇERÇEVESİNDE RAMAZAN AYI BOYUNCA “31 MAHALLEDE 31 İFTAR” ADI ALTINDA DÜZENLEMİŞ OLDUĞU GELENEKSEL HALK İFTARLARI ORGANİZASYONUNDA EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDER,

BU VESİLE İLE DE; BEŞ YILDIZLI LÜKS OTELLER YERİNE; HALK İLE BİRLİK, BERABERLİK VE KAYNAŞMA ODAKLI GELENEKSEL HALK İFTARLARININ DÜZENLENMESİNDE ÖZVERİLİ ÇALIŞMALARI İLE EMEK SARFEDEN, AYRICA İFTARLARA KATILMAK SURETİYLE BİZİ BİZ YAPAN DEĞERLERİMİZE KATKI SAĞLAYAN HALKIMIZIN KADİR GECELERİNİ VE RAMAZAN BAYRAMLARINI KUTLARIM.

BEŞ YILDIZLI LÜKS OTELLERDE İFTAR ORGANİZASYONU YAPAN SAĞIR SULTANLARA “BEŞ YILDIZLI” ÜÇ GÜZEL RAMAZAN SÖZÜ

SÖZÜN ÖZÜ -1)
Başbakanımız ve Ak Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’IN Ramazan iftarlarına ait ibret ve ilham alınması gereken güzel bir Ramazan sözü:

“5 YILDIZLI OTELLERDEKİ İFTARLARDAN UZAK DURUN, KOMŞULARINIZLA İFTAR YAPIN” Recep Tayyip ERDOĞAN, BAŞBAKAN, Ak Parti Genel Başkanı


SÖZÜN ÖZÜ -2)
Kdz. Ereğli Belediyesinin Ramazan ayı boyunca düzenlemiş olduğu “31 Mahallede 31 İftar” adlı Ramazan etkinliklerinden ibret ve ilham alınması gereken güzel bir Ramazan sözü:

[ct]ÖNEMLİ OLAN ANADOLU OTELLERDE, LÜKS MEKÂNLARDA İNSANLARA YEMEK İKRAM ETMEK DEĞİL. ÖNEMLİ OLAN HALKIN İÇİNDE OLMAK. HALKIN AYAĞINA GİTMEK. İŞTE BİZ BUNU YAPIYORUZ. HALKIMIZLA BÜTÜNLÜK İÇİNDE İFTARIMIZI AÇIYORUZ.[ct] Halil POSBIYIK, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı


SÖZÜN ÖZÜ -3)
İnsanın özüyle, sözüyle bir olması, söyledikleri ile yaptıkları arasında uyum ve samimiyet olması üzerine Mevlana Celaleddin Rumi tarafından söylenmiş ilham alınması gereken güzel bir söz:

“YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL” HZ. MEVLANA

TÜRKÇEDEN ANLAMAYANLARA BİR DE İNGİLİZCESİNİ YAZAYIM:

[ct]EITHER EXIST AS YOU ARE. OR BE AS YOU LOOK.” HZ. MEVLANA


BAŞKA SÖZE GEREK YOK. ATALARIMIZ [ct]ANLAYANA SİVRİSİNEK SAZ, ANLAMAYANA DAVUL ZURNA AZ[ct] DEMİŞLER. ANLAYANLAR ANLAR İNŞALLAH. HEM TÜRKÇE YAZDIM. HEM İNGİLİZCE OLARAK YAZDIM. İYİCE ANLAŞILMADIĞI VE ZİHİNLERDE YER ETMEDİĞİ TAKDİRDE ALINACAK SONUÇ SIFIRDIR.

SAYGILARIMLA

https://twitter.com/unalsavas60
https://www.facebook.com/!/unal.savas.56
Ünal SAVAŞ – Erdemir emeklisi, Kalite gönüllüsü
“Kalite formalite değildir.” “Quality is not a formality.”

SIRADAKİ HABER