Vatanı sevmekse suçum paşa paşa yatarım koçum

Ereğli´de yaşayan Sedat Balaban, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Milletvekili Sebahat Tuncel, Selahattin Demirtaş, Gülten Kışanak ve Bengü Yıldız’ın açtığı hakaret davasında toplam 30 ay hapis cezası almasının ardından aracını süsleyip cezaevine gitti.

Vatanı sevmekse suçum paşa paşa yatarım koçum
gundemeregli.com- Ereğli´de yaşayan Sedat Balaban, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP)Milletvekili Sebahat Tuncel, Selahattin Demirtaş, Gülten Kışanak ve BengüYıldız’ın açtığı hakaret davasında toplam 30 ay hapis cezası almasının ardındanaracını süsleyip cezaevine gitti. 

Silopi’de 21 Mart 2011 günü yürümek isteyen BDP’lilerle tartışan döneminŞırnak Güvenlik Şube Müdürü Murat Çetiner’e, o dönem BDP İstanbul MilletvekiliSebahat Tuncel’in tokat atması üzerine kendisini telefonla arayıp hakaret vetehditte bulunan Ereğlili Sedat Balan, Tuncel’in açtığı dava sonucu 74 günhapis cezası aldı. Tuncel’in ardından BDP milletvekilleri Selahattin Demirtaş,Gülten Kışanak ve Bengü Yıldız’ın dava açtığı Balaban’ın hapis cezası 30 ayaçıktı.
Arabasını Türk bayraklarıyla süsleyip arkasına “Vatanı savunmaksa suçum, paşapaşa yatarım koçum” yazan Balaban, cezasını çekmek için cezaevine gitti.
42 yaşındaki Sedat Balaban aldığı cezaya üzülmediğini, tek üzüntüsünün 30 aylıkhapis cezası nedeniyle kızının düğününe katılamayacak olmasını gösterereksavcılığın kendisine izin vermediğini söyledi. Artık ülkemizde vatanı vebayrağı sevenlerin ceza aldığını dile getiren Balaban, şöyle konuştu:“Selahattin Demirtaş, Gülten Kışanak ve Bengü Yıldız´ın açtığı hakaret davalarısonrasında tekrar ceza aldım. 3-4 Eylül tarihlerinde benim kızımın düğünü vekınası var. Savcılık bu düğüne katılmama izin vermedi. Ben Türkiye Cumhuriyetivatandaşı olarak buna rağmen gider cezamı paşa paşa yatarım. Ben sadece şunusöylemek istiyorum. Bu cezayı vatan için yatıyorum, vatanımı sevdiğim içinyatıyorum. Toplam 30 ay ceza aldım. Ben gideceğim, teslim olacağım. Vatansevgisi imandan. Türkiye Cumhuriyeti´nin askerini bayrağını savunanlar cezaalıyor. Vatanı savunmaksa suçum paşa paşa yatarım. 
Balaban, yaptığı açıklamanın ardından Türk bayraklarıyla süslediği arabasıylacezaevine gitti.

Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2014, 09:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER