VEKALET YOLUYLA KURBAN ORGANİZASYONU BAŞLADI.

VEKALET YOLUYLA KURBAN ORGANİZASYONU BAŞLADI.

gundemeregli.com-Diyanet İşleri Başkanlığı organizesinde Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla aralıksız 20 yıldır büyük bir sorumluluk içerisinde yürütülenVEKALET YOLUYLA KURBAN ORGANİZASYONUbaşladığı bildirildi.

Bu yıl da düzenlenen Vekâlet Yoluyla Kurban Organizasyona katılmak isteyen Vatandaşlar yurt içi ve yurt dışından müracaatlarını yapabilecekler.

Bu yıl Organizasyona Yurtiçinden katılarak;

Kurbanını yurtiçinde kestirmek isteyenler için kurban bedelinin 550.-TL,

Kurbanını yurtdışında kestirmek isteyenler için kurban bedelinin ise 380.- TLolarak belirlendi.

Organizasyona katılan vatandaşların kurban bedellerini Türkiye Diyanet Vakfı internet sitesinden on-line olarak da yatırabilirler. Ayrıca anlaşma yapılan Vakıfbank, Halkbank, Ziraat Bankası, Bank Asya, Kuveyt Türk, PTT İş Yerleri, Albaraka, Akbank ve Türkiye Finans Katılım Bankası´nın tüm şubelerinde kurban bedelleri tahsil edilecektir.

Bunun yanı sıra Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkezi, İl ve İlçe Müftülüklerince de makbuz karşılı kurban bedelleri alınacaktır. Vekalet yolu ile kurban bedellerinin kabulü14 Ekim 2013 Pazartesigünü mesai bitimine kadar devam edecektir.

Kurbanları yurt içinde; Müftülüklere ve Vakıf Şubeleri aracılığı ile kestirilerek elde edilen etler yurt içinde ihtiyaç sahibi yoksul ve muhtaçlara dağıtılacaktır.

Yurtdışında ise kurbanlar, Din Hizmetleri Müşavirlikleri, Ataşelikler, Başbakanlık TİKA ve Dış İşleri Bakanlığı ile görevliler organizesinde, başta Afrika Kıtası Ülkeler olmak üzere Balkanlar Orta Asya ve diğer ülkelerde kestirilerek ihtiyaç sahiplerine dağıtılacaktır.

Organizasyona katılan vatandaşların, kurban bedellerini geciktirmeden zamanında yatırmaları, parayı yatırırken ad, soyad, adres ve cep/ev telefon numaralarını okunaklı bir şekilde banka dekontuna yazdırmaları önem arz edilmektedir.

Belirtilen tarihten sonra para yatıran vatandaşlar için kurban kestirilemeyeceğinden bu durumda olanların paraları bilahare kendilerine iade edilecektir.

Arzu Edenler Türkiye Diyanet Vakfı´na ait (0 312) 416 90 00 no`lu telefondan bilgi alabilirler veya[email protected]adresinden haberleşebilecekler.

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2013, 14:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER