Yamaç paraşütünde yeni Türkiye rekoru kırıldı

Yamaç paraşütçüsü Aytekin Kurnaz, Bolu’dan Çankırı’ya kadar 3 saat 18 dakika da 153 kilometre uçarak yeni Türkiye rekoru kırdı.

Yamaç paraşütünde yeni Türkiye rekoru kırıldı
Yamaç paraşütçüsü Aytekin Kurnaz, Bolu’dan Çankırı’ya kadar 3 saat 18 dakika da 153 kilometre uçarak yeni Türkiye rekoru kırdı. 
Türk Hava Kurumu (THK) adına yamaç paraşütü ile uçuşlar gerçekleştiren Aytekin Kurnaz, Bolu’dan Çankırı Kurşunlu’ya 153 kilometre mesafeyi 3 saat 18 dakikada uçarak Türkiye rekoru kırdı. Son 7-8 yıl içerisinde Türkiye rekorunun 114 kilometre olduğunu ifade eden Kurnaz, 153 kilometre yeni uçuşu ile bu rekoru egale ettiğini dile getirdi. Kurnaz gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bolu ile merkezinde bulunan Abant İzzet Baysal Üniversitesi kampüsünden havalanarak Çankırı Kurşunlu’ya 153 kilometrelik bir mesafe yaptım. Türkiye rekoru son 7-8 yılda 114 kilometreydi. 153 kilometre ile ben bu mesafeyi aşmış oldum. Dört branşta rekor kırmış oldum. Son derece zevkli bir uçuş aynı zamanda zorlu bir uçuş oldu. Uçuşumuzu kış şartlarında gerçekleştirdik. Zaman zaman yaklaşık 2 bin 350 metrelere kadar irtifa aldım. Benzinimin azalması sonucu zorunlu inişimi Çankırı Kurşunlu’da sonlandırdım. Sağlıklı bir şekilde sonlandı. Bundan da mutluyum. Amacımız bölgemizde bu sporlarla uğraşan kişileri bir çatı altında toplamak. Bu tür faaliyetlere gelmelerini sağlamak” dedi.
Kdz. Ereğli ilçesinde yamaç paraşütü için uygun görülen Radar Tepe’de incelemelerde bulunan Kurnaz, bölgenin turizm açısından da gelişebileceğine dikkat çekti. Yerel yöneticilerden de destek beklediklerini belirten Kurnaz, “Belediye Başkanımız Hüseyin Uysal’ın bu konuyla yakından ilgilendiğini örendik ve çok memnun olduk. Tepenin açılışını yapmışlar yalnız, alanda bodur ağaçlardan oluşan ağaçlar var. Bunlar bizim uçuşumuzu engeller. Kalkış anında bizim önümüzü iyi görebilmemiz için bu ağaçların olmaması lazım. Bu ağaçların bir kısmının doğaya zarar vermeden temizlenmesiyle burasının çok güzel bir uçuş alanı olacağına inanıyorum” diye konuştu.
THK Kdz. Ereğli Şube Başkanı Muhammet Likoğlu, 2010 yılında bahsi geçen bölgede yamaç paraşütü ile ilgili çalışma yapıldığını belirterek, tespit edilen alanda düzenlemeler yapılması gerektiğini söyledi.
Kurnaz Ereğli ilçesinde yapmayı planladığı deneme uçuşunu hava koşullarının elverişsiz olması nedeniyle ileri bir tarihe erteledi.
Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2015, 07:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER