Yaptıkları resimlerle engel tanımadılar

10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında, Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkan Yardımcısı Meral Demirbaş ve Tuncer Tıfıl’ın yapmış olduğu resimler, Esas 67 Burda AVM’de sergilendi.

Yaptıkları resimlerle engel tanımadılar
10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında, Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkan Yardımcısı Meral Demirbaş ve Tuncer Tıfıl’ın yapmış olduğu resimler, Esas 67 Burda AVM’de sergilendi.
Sergiye Zonguldak Belediye Başkan Yardımcısı Erol Yılmaz, Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin ve Başkan Yardımcısı Meral Demirbaş, MHP Zonguldak Kadın Kolları Başkanı Mevlüde Yalçıner ve ilçe kadın kolları teşkilatları ile çok sayıda sanatsever katıldı. Sergi açılışı öncesi Saygı duruşu ve ardından işaret diliyle İstiklal Marşı okundu.
Sergi açılışında konuşan Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında, etkinliklerin sürüdüğünü ifade ederek şunları söyledi:
“10-16 Mayıs Engelliler Haftası Kapsamında, 10 Mayıs gününden itibaren etkinliklerimiz devam ediyor. İlimizin en büyük AVM’sinde 2 engelli arkadaşımız, Başkan Yardımcım Meral Demirbaş ve kişisel resim çizen Tuncer Tıfıl’ın yapmış oldukları resimleri sergilemek amacıyla buradayız. Engelli olan arkadaşlarımız da normal insanların yapabildiği her şeyi yapabilmek için, yeter ki azimleri olsun. Azim ettikleri zaman başaramayacakları bir şey olmadığının ispatı buradadır. Yapacakları her türlü çalışmaların yanında olacağımızı belirtmek istiyorum.”
Engelliler Haftasında duyarlılık ve farkındalık oluşturmak için güzel bir etkinlik olduğuna vurgu yapan Zonguldak Belediye Başkan Yardımcısı Erol Yılmaz, “Bu hafta Engelliler Haftası. Bu anlamda farkındalık ve duyarlılık oluşturmak için güzel bir etkinlik. Emekleri nedeniyle Meral Hanım ve Tuncer Beyi tebrik ediyorum ve daha büyük sergilerde buluşmayı temenni ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Serginin açılışını Hüseyin Şirin, Meral Demirbaş, Tuncer Tıfıl ve Esas 67 Burda Pazarlama Müdürü Pelin Kılıçarslan yaptı. Açılışın ardından yapılan eserler gezildi. AVM birinci katında açılan sergi ikin ziyaretçilere açık olacak.
Öte yandan 10 -16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Esas 67 Burda AVM yönetimi tarafından engelli çocuklara ücretsiz sinema etkinliği düzenlendi.
Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2016, 06:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER