Yaralanan Gazeteciyi hastaneye götürecek ambulans bulunamadı

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde, düşerek kafasını kaldırıma vuran gazeteci Bedri Erel (84), Ereğli ve Alaplı ilçelerindeki Devlet ve özel hastanelerde ‘boşta’ 112 Acil Ambulans bulunmaması nedeniyle polisin durduğu özel araçla hastaneye kaldırıldı.

Yaralanan Gazeteciyi hastaneye götürecek ambulans bulunamadı
Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde, düşerek kafasını kaldırıma vuran gazeteci Bedri Erel (84), Ereğli ve Alaplı ilçelerindeki Devlet ve özel hastanelerde ‘boşta’ 112 Acil Ambulans bulunmaması nedeniyle polisin durduğu özel araçla hastaneye kaldırıldı. Alınan bilgiye göre, Zonguldak’ın yakından tanıdığı Sürekli Sarı Basın Kartı sahibi gazeteci Bedri Erel, Müftü Mahallesi Devrim Bulvarı’nda, yolun karşı tarafına geçmek istediği sırada, dengesini kaybederek yere düştü. Tansiyon hastası Erel, düştüğü sırada başına da kaldırıma vurdu. Durumu gören vatandaşlar ve bazı gazeteciler, başında açık yara oluşan Erel’in yanına gitti. Erel’in gazeteci arkadaşlarından bazıları yelpaze ile serinletmeye çalışırken bazıları da elini tuttuğu Erel’le konuşup O’nu sakin tutmaya çalıştı.
 
EREĞLİ VE ALAPLI’DA AMBULANS YOK!!!
 
Gazeteciler, başında oluşan yara nedeniyle kan kaybeden Bedri Erel için 112 arayarak ambulans istendi. Olay yerine gelen polis memuru ise ambulans gerektiğini el telsisinden Polis Merkezi’ne birdirdi. Ancak, birkaç kez aranan 112 hattındaki görevliden, Ereğli ve Alaplı’daki tüm hastanelerde boşta ambulansın olmadığı, bazı sağlık personelinin ise bayram nedeniyle izinli olduğu bilgisi alındı.
 
POLİS, YOLDAN GEÇEN OTOMOBİLİ DURDU
 
Ambulansın olmadığı haberini alan bazı vatandaşlar durumu tepki gösterdi. Yerel gazete sahibi İsmet Keskin, Erel’in tansiyon hastası olduğunu belirterek, “yaşlı ve tansiyon hasta. Düşüp kafasını vurdu, duyduk hemen geldik. Maalesef, Ereğli memleketinde ambulans yok. Gazeteci büyüğümüz düştü yere, boşta ambulans yokmuş. Yazıklar olsun” dedi. Yerel gazetede çalışan muhabir Timuçin Özat ise 112’yi aradığını, kendisine, verilen adrese yönlendirebilecekleri bir ambulansın ellerinde bulunmadığını söylendiğini belirtti. Olay yerinde bulunan trafik polisi, yoldan geçen özel bir otomobil durdurarak, yaralının hastaneye götürülmesi konusunda yardım istedi. Bedri Erel, vatandaşlarında yardımıyla otomobile bindirilerek Özel Anadolu Hastanesi’ne kaldırıldı. Erel’in durumunun iyi olduğu, teşhisin ise çekilecek röntgenin ardından konulacağı öğrenildi.
Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2015, 13:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER