YASANIN TEBLİĞ EDİLMESİNE GEREK YOK, HERKES UYMAK MECBURİYETİNDEDİR”

YASANIN TEBLİĞ EDİLMESİNE GEREK YOK, HERKES UYMAK MECBURİYETİNDEDİR”

gundemeregli.com-Karadeniz Ereğli ilçe Kaymakamı İbrahim Çay, Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürü Necdet Kocaman, Çilek Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Murat Akyüz ve kooperatif yöneticileri ile yaptığı toplantıda, 4 Mart 2014 tarihinde resmi gazetede yayınlanan

“Ücretsiz veya İndirimli Seyahat Kartları Yönetmeliği´” uygulamasının ilçe genelinde başladığını duyurdu.

---Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, 65 yaş üstü vatandaşların toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanması ile ilgili kanunun uygulanmaması nedeniyle ilçede toplu taşıma işini yürüten Çilek Halk Otobüsü Kooperatifi yöneticileri ile toplantı yaptı.
Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Aile ve sosyal Politikalar İlçe Müdürü Necdet Kocaman, Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Murat Akyüz ve yöneticileri ile birlikte toplantı yaptı. Toplantıda resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 65 yaş üstü vatandaşların toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanmasına ilişkin kanunun uygulanması konusu görüşüldü. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay amaçlarının yönetmelikten yararlanacak vatandaşların hiçbir engele takılmamasını sağlamak olduğunu söyledi.
Kaymakam Çay konuya ilişkin olarak tek tek tebligat yapılmasına gerek olmadan uygulanması gerektiğini belirterek “Bu konuya ilişkin, İlçemizde Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğü tarafından sekretarya çalışmaları yürütülecektir. Burada ki amacımız, konuya ilişkin yönetmelik 4 Martta yürürlüğe girdi. Vatandaşlarımız da basın yoluyla bunu öğrendiler. Biz bu yönetmelik yayınlandığı anda İlçe Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü´ne talimat verdik. Toplu taşıma yapan birimlerin sorumluları ve belediyenin bu konuyla ilgili birimiyle bir toplantı yapın ve alt yapısını oluşturun dedik. Arkadaşlarımız bu zaman diliminde çalışmalarını sürdürdüler. Ama yönetmeliğin yayın tarihi 4 Mart. Bazı durumlarda ´efendim yönetmelik bize tebliğ edilmedi´ diyenler oldu. Yasanın bir kişiye tebliğ edilmesine gerek yok. Yasa yürürlüğe girdiği andan itibaren resmi gazetede yayınlanır, herkes uymak mecburiyetindedir ”dedi.

“TEBLİĞ VEYA BAŞKA BİR ŞEY ARANMAZ.

Söz konusu yönetmeliğe uymayanlara kanuni yaptırımlar uygulanacağını ifade eden Çay şunları söyledi: “Tebliğ veya başka bir şey aranmaz. Biz bu toplantımızla, toplu taşıma yapan arkadaşlarımızın da mağdur olmaması için açıklamamızı yapıyoruz. Çünkü para cezası vardır. Eğer 65 yaşını doldurmuş bir vatandaşımız kimlik kartını gösterip bu haktan yaralanmak istiyor ve araç sahibi veya sürücüsü ben bunu kabul etmiyorum diyorsa bu suçtur. Bu suç durumunda 50 tam bilet karşılığı para cezası uygulama bizim yetkimizdedir. Onun için ne vatandaşlar mağdur olsun, be araç sahibi ne de sürücüsü mağdur olsun. Bu nedenle bu bilgilendirmeyi yapıyoruz. Bu yasa çıkmıştır. Uygulamak ve uymak hepimizin görevidir. Geçen hafta bir çok vatandaşımız bize baş vurarak mağdur edildiklerini söyledi. Biz de isteriz kimse mağdur olmasın. Zaten birkaç dosya işleme girdi. Yasa açıktır, hepimiz uyacağız. Sonra yeni bir yasa çıkar ona göre bir düzenleme yapılır. Ama şu an 4 Mart 2014 tarihli yönetmeliği sağlıklı ve sıhhatli bir biçimde uygulayacağız.”
Kdz. Ereğli’de toplu taşıma işini yürüten Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi yöneticileri ise uygulamanın henüz Ereğli’de başlamadığını belirterek uygulamaya geçmek için alt yapı çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ettiler.

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2014, 12:28
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ali Suat ESER
Ali Suat ESER - 10 yıl Önce

Torba yasalar, torbaya konulup çeyiz sandıklarında saklanmak için çıkarılıyor sanırım.
Yasa ve Yönetmelik hala uygulanmıyor. Pes doğrusu:
12 Şubat 2013: Başbakan´ın konuyla ilgili müjde haberi ajanslardan geçildi.
12.Temmuz 2013: Mecliste kabul edildi.
2 Ağustos 2013: Cumhurbaşkanlığınca onaylanıp, Resmi Gazete yayınlanarak yürürlüğe girdi. Ancak, uygulaması için Bakanlığın Yönetmelik hazırlaması istendi.
Ocak 2014: Yönetmelik, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca hazırlanarak Ocak ayı başında Başbakanlığa sunuldu.
4 Mart 2014: Yönetmelik yerel seçime 26 gün kala 28931 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
1 Nisan 2014: Kdz.Ereğli Kaymakamı Çilek Halk Otobüsleri yönetimi ile toplantı yaparak[ct]Yasa yürürlüğe girdiği andan itibaren resmi gazetede yayınlanır, herkes uymak mecburiyetindedir[ct] dedi.
Dün akşam hala Çilek Halk Otobüsleri şoförleri [ct]Bize böyle bilgi gelmedi[ct] diye yasadan bilgisiz görünüyordu.
PEKİ YASANIN UYGULANMASI İÇİN NE GEREKİYOR. Siyasiler bu yasanın getirisini seçimlerde almış olmalı, ancak yasadan yararlanacak kesim kandırılmış mı olunuyor?
Halk otobüsleri ve diğer uygulayıcılara bunun yükünü telafi edici kolaylıklar getirilmiştir umarım. Aksi halde bu yükle çok zor durumda kalacakları ortadadır. Kaldı ki, otobüsçüler de haklı. Ancak yasa uygulanmaya başlanmalı, bu arada “Yürütmeyi Durdurma” konusunda dava açılabilir.
Bugünkü durumda yasa uygulanmayarak suç işlenmektedir, yasayı uygulatıcılar da görevlerini yapmayarak kusurlu durumuna düşmektedirler.

SIRADAKİ HABER