Yaşlılar haftası ve Nuvruzu kutladı

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan, Nevruz Bayramı ve Yaşlılar Haftasını kutladı.

Yaşlılar haftası ve Nuvruzu kutladı

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan, Nevruz Bayramı ve Yaşlılar Haftasını kutladı.

Candan´ın yayımladığı mesaj şu şekilde;
 
Nevruz, ‘Yeni Gün’ anlamına gelir. Türk dünyası için baharın gelişini ve yeniden doğuşu simgeleyen Nevruz Bayramı’nın başlangıcı 21 Mart günü olarak belirlenmiş ve İslamiyet’le birlikte daha büyük değerler kazanmıştır.Nevruz, hem yeniden doğuşun, tomurcuklanmanın, çiçeklenmenin, baharın, yeşilliğin, bolluğun, bereketin, uyanışın adıdır. Nevruz, kardeşlik ve dostluk için, yeni güzel başlangıçlar için ihtiyacımız olan ateşi temsil eder.Avrasya´nın, Türk Dünyasının ve bütün insanlığın bu güzel bayramı olan Nevruz, kardeşliği ve dostluğu, yardımseverliği güçlendirsin. Nevruz, çatışmanın değil, kardeşliğin adı olarak anılsın. Ortak kültür ocağımızın ateşi hiç sönmesin, coşkumuz hiç eksik olmasın.Bu vesile bölgemizin, ülkemizin, Türk ve İslam dünyasının 21 Mart Nevruz Bayramını kutluyor, tüm hemşerilerimize selam ve saygılarımı sunuyorum.
TOPLUMSAL YAŞAMIN TEMEL KURALI KARŞILKLI SEVGİ VE SAYGIDIR
 
Toplumsal yaşamın temel kuralı karşılıklı sevgi ve saygıdır. Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Geçmiş tecrübelerini bugünlere aktaran yaşlılarımız, milli kültür ve değerlerimizin yarınlara taşınmasını sağlayan toplumsal hayatımızın en kıymetli hazinelerinden biridir.

Büyüklerimizin varlığı, bağlı olduğu ailenin temel direği, temel dirliğidir. Yaşlılarımız geçmişimizin aynası, başımızın tacıdır. Çocuklarımıza, büyüklerimize sevgiyi ve saygıyı çok iyi anlatmalıyız ki, onlarda gelecek nesillere bunu aktarsınlar. Bu geleneği yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak görevi de elbette bizlere düşüyor.Bu duygu ve düşüncelerle tüm büyüklerimizin ‘18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası’nı kutluyor, sevgi ve saygılarımla ellerinden öpüyorum.

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2015, 11:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER