YENİDEN MUHTAR SEÇİLDİ

YENİDEN MUHTAR SEÇİLDİ
 
gundemeregli.com-Alaplı Sarıkadı köyünde muhtarlık seçimleri yeniden yapıldı. Metin Kara muhtarlığı tekrar kazandı.

Yüksek Seçim Kurulu’nun kararının ardından Alaplı Sarıkadı köyünde oturan seçmenler dün  yeniden sandık başına gidip, oylarını kullandı. 237 kayıtlı seçmeni bulunan Sarıkadı Köyünde seçmenler iki muhtar adayı için oy kullandı. 215 geçerli oydan 120 sini Metin Kara, 95 oyu Ayhan Kandemir aldı. 25 oy farkla seçimin galibi Metin Kara oldu.

30 Mart’ta yapılan seçimlerde Metin Kara seçimleri kazanmıştı. Metin Kara yeniden seçimlerde aday oldu. belirten ve yeniden muhtar adayı olan Kara , şunları söyledi:

” Geçtiğimiz seçimleri 7 oy farkla daha önceki seçimleri kazandım. Ancak iptal oldu. Sebebi de benden Memnu Hakları iadesi kararı istediler. Bende Memnu Hakları iadesi kararını alıp, Alaplı İlçe Seçim Kurulu’na verdim. Seçimleri kazandığım içinde seçim kurulu bana mazbatamı verdi. Mazbatamı aldıktan sonra rakip aday itiraz etti. Yüksek Seçim Kuruluda seçimlerin yeniden yapılmasına karar verdi.

Sarıkadı Köyünde Alaplı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri seçim dolayısı ile geniş güvenlik tedbirleri aldı. Oy verme saati başlangıcından seçimlerin sonuçlanmasına kadar köyden ayrılmadılar.

Sarıkadı seçimlerinde kolluk kuvvetlerinin almış olduğu tedbirler sayesinde olumsuz bir olay yaşanmadı.

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2014, 07:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER