Yerin 500 metre altında Ata’ya saygı

Zonguldak’ta maden işçileri yerin 500 metre altında işlerini bırakıp Ata’ya bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Yerin 500 metre altında Ata’ya saygı
Zonguldak’ta maden işçileri yerin 500 metre altında işlerini bırakıp Ata’ya bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. 

Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesinde faaliyetini sürdüren Arılar Madencilik’te çalışan yer altı işçileri, 10 Kasım’da Atatürk’ü unutmadı. 08.00-16.00 vardiyası işçileri, saatler 09.05’i gösterdiğinde işlerini bir dakikalığına bıraktı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün madencilere verdiği değeri hiçbir zaman için unutmayan işçiler, yerin altında Ata’yı saygıyla andı. Yerin metrelerce altından kömür çıkartan maden işçileri, Atatürk için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Kazma ve küreklerini bir kenara bırakan maden işçileri, esas duruşta 10 Kasım 1938’i hatırladı. 10 yıllık maden işçisi Dursun Ortak, “Bu gün 10 Kasım, Atatürk’ün 76. ölüm yıldönümü, O’nu hepimiz saygıyla anıyoruz. Bir mabet gününden çok onun fikirlerini, onun görüşlerini bu günlere mahsus hayata geçirip yansıtmamız lazım. Atatürk, madencilere ve madene Zonguldak’a çok önem vermiştir. Zonguldak için ‘Zonguldak’ın metrelerce altında yatan cevher ne kadar kıymetliyse, Zonguldak bizim için de o kadar kıymetlidir’ demiştir. O’nun madene ve madenciye verdiği değeri gösteriyor. Hatta sanayileşme ülkemizde madenle başlamıştır. Biz de onun fikirlerini hayata her anlamda, her alanda hayata geçirmeliyiz. Bu gün 09.05’te Atatürk’ü saygıyla andık. Her sene yaptığımız gibi, sonra da onun görüşlerini kendi aramızda paylaştık. Bu günü her zaman için unutmuyoruz” dedi.

İşçiler, saygı duruşunun ardından kömür kazmaya devam etti.

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2014, 11:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER