Yıllar sonra cankurtaranını bulup teşekkür etti

Yıllar sonra cankurtaranını bulup teşekkür etti

Yıllar sonra cankurtaranını bulup teşekkür etti
Yaklaşık 10 yıl önce Zonguldak Kapuz plajında geçirdiği boğulma tehlikesinde kurtarılan Enes Baş adlı genç, yıllar sonra plaja gelerek kendisini kurtaran cankurtaran Hayri Topçuoğluna teşekkür etti

Yıllar geçse de olayın şokunu daha hala atlatamadığını belirten Enes Baş, O gün ailemle birlikte denize gitmiştik. Plaj kalabalık ve denizde de dalga vardı, ben deniz yatağı ile dalganın etkisiyle de biraz açılmıştım. Biranda dengemi kaybettiğim ve suya düştüğümü hatırlıyorum. O gün beni denizden cankurtaranlar öldü diye çıkartmışlar. Bu nedenle beni tekrar kurtararak hayata döndüren plajın cankurtaranı Hayri Topçuoğlunun yanına gelerek hem kendisine teşekkür ettim hem de kendisiyle tanışmam beni oldukça mutlu etti dedi.

Kapuz plajında yaklaşık 32 yıldan bu tarafa baş cankurtaran ve aynı zamanda tesis amirliği görevini de yürüten Hayri Topçuoğlu ise, O gün deniz biraz dalgalıydı bir anda kumsalda kadın çığlığı duydum ve olayın olduğu yere koştum ve açıkta boşta olan deniz yatağını gördüm ve oraya kadar yüzerek denizin altına daldım ve çocuğu hareketsiz bir şekilde denizin dibinde gördüm ve çıkarttım. Daha sonra kumsala getirerek ambulans ve sağlık ekipleri gelene kadar yaklaşık 10-15 dakika ilk yardım müdahalesi yaptım ve çocuğu kendisine getirdim. Daha sonra gelen ambulansla en yakın hastanenin aciline getirdik. Tedavisi süresi içersinde iyi olana kadar takip ettik ve yıllar sonra kendisi bizim yanımıza gelerek teşekkür etmesi de bizleri sevindirdi diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2016, 10:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER