YOK BÖYLE HASTANE!

YOK BÖYLE HASTANE!

gundemeregli.com-Kdz.Ereğli’de Adalet Sarayı, Köprülü Kavşak ve Fen Lisesi İnşaatı devam ederken, Kdz. Ereğli’yi yakından ilgilendiren diğer kamu yatırımı olan Akıllı Devlet Hastanesi İnşaatı Ören Mahallesi Kaynarca Toplu Konutları mevkiine hızla ilerliyor.

TOKİ’yle yapılan anlaşma kapsamında, Amerikan hastanesi örnek alınarak yapılan, 3 bloktan oluşan ve 8 şiddetindeki depreme dayanıklı 400 yataklı Akıllı hastane binası tamamlandığında ise otel odası konforundaki Zonguldak’ın en modern hastanesi tamamlanmış olacak.

AKAY  İnşaat tarafından yapılan hastanenin teknik yönden son derece yeni metotlarla yapıldığı açıklandı.

Temelden son aşamaya kadar, statik olarak hesaplanan Ereğli Devlet hastanesi özellik bakımından birçok ilde dahi olmayan ayrıcalıklara sahip. Doğal afetler anında hiçbir tereddüt yaşanmadan ameliyatların bile yapılabileceği hastanenin hizmet ömrü ise 70 ile 80 yıl olarak ön görülüyor. Yine hastanenin bir diğer özelliği ise Türkiye’de ilçeler hastanesinde ender olan Prematüre Doğum Otelinin en az 8 odalı olması.

Amerikan Hastanesi değerinde donanıma sahip olan hastanenin yine en büyük özeliklerinden biri ise, enerjisinin % 75’i doğal gazdan % 25’i elektrik sisteminden sağlayarak Kojenerasyon sitemi ile kendi elektriğini kendisi üretecek tarzda inşa edilmesi.

Akıllı bina da yangın olması halinde kapıları kendiliğinden açılacak ve yangın söndürme sistemi devreye girecek.

Türkiye’de çoğu illerde olmayan yatak kapasitesine ve son derece modern inşaat teknolojisi ile gerçekleşen proje kapsamında şu anda 3 ila 4 Bin arasında hasta muayyene edildiği göz önüne alındığında yeni binada günlük 10 bin kişi hastaneden faydalanarak kapasite 3 katına çıkarılmış olacak.

Hastane’nin 8 yataklı Doğum Oteli, Yangın Üniteleri, kojenerasyon sistemiyle enerjisini kendi üreten hastanede, her oda en fazla iki kişilik olacak, son derece hijyenik ortama sahip olan hastanede, en ağır 8 şiddetindeki depreme dayanıklı yapılmasıyla farklı bir özelliği de bünyesinde barındırıyor.

Hastane Zonguldak’a yapılan en büyük hastane yatırımlarından bir olma özelliği korurken, inşaatta 500’ü aşkın işçi çalışıyor.

Gece-gündüz mesai harcayan işçiler hastanenin kaba inşaatını bitirerek ince işçiliğine başladı. Ereğli’de sağlık hizmetlerinin geleceği olarak görünen hastaneye çevre il ve ilçelerden ise binlerce insanın gelmesi bekleniyor.

400 Yatak kapasiteli Akıllı Hastane İnşaatının 2014 yılın ilk birkaç ayında teslim edilmesi bekleniyor

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2013, 12:28
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mehmet
Mehmet - 10 yıl Önce

Hastaneye emnietli bir şekilde geçilmesini sağlayacak olan yolu yapmak sonra akıllarına gelecek herhalde

soner
soner - 10 yıl Önce

mehemet kardeşim hastaneyi niye yapıolarkı yatak bol hastanede güzel kaza yaparlarsa yatarlar hastanede bukadar para harcadılar kavşak yapacak parayı nereden bulacakalar ömerli kavşağına tabii kavşak denirse oraya

SIRADAKİ HABER