Yorulmazdan terör olaylarına tepki

Zonguldak Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Yorlumaz, son günlerde artan terör olayları ile alakalı açıklamalarda bulundu.

Yorulmazdan terör olaylarına tepki
İHA-Zonguldak Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Yorlumaz, son günlerde artan terör olayları ile alakalı açıklamalarda bulundu. 
Zonguldak Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Yorlumaz, son günlerde artan terör olayları ile alakalı açıklamalarda bulunarak, 1990´larda tüm dernek olarak terörün bitmesi seçilen milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldırmışlardı. O dokunulmazlığın aynı şekilde PKK’ya karışan milletvekillerine uygulanmasını, maaşlarının kesilmesini ve televizyonlarda gösterilmemesini istiyoruz dedi.
Türkiye çapında son zamanlarda şehitlerimizin sayısının 52 olduğunu ifade eden Yorulmaz, Bu böyle devam ederse biz bu güne kadar çözüm süreci için analar babalar ağlamasın diye göğsümüze sünger çekmiştik. Bundan sonra bütün dernekler çalışmaya başladı. Bir ortak karar aldık dernekler olarak. Hükumetten isteklerimiz terörün kazınmasını, bu ülkede Türkiye Cumhuriyeti meclisindeki bu milletin milletvekilleri maaş alıyorlarsa o milletvekilleri terörü destekliyorsa şiddetle kınıyoruz. 1990’larda seçilen milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldırmışlardı. O dokunulmazlığın aynı şekilde PKK’ya karışan milletvekillerine uygulanmasını, maaşlarının kesilmesini ve televizyonlarda gösterilmemesini istiyoruz. Bu konuları yeni kurulacak hükumetten talep edeceğiz. Devletin askeri ve polisini vuran, camide imamı, hastanede hemşire ve doktorunu kaçıran sokakta yüzü kapalı olarak kalaşnikofla boykot ediyor. Artık bunlara tahammülümüz kalmadı. Bu tür olayları görmek istemiyoruz. En kısa zamanda Sayın Cumhurbaşkanımıza dernek yönetimi olarak 8 başkandan oluşan heyet ile ziyarette bulunacağız. Türkiye çapında bu terörün tamamıyla kazınmasını, idamın geri gelmesini isteyeceğiz. 1 ay içerisinde 20 yaşında delikanlılarımızı şehit verdik. Bir kere ağlarız. Bu hainlere en ağır ceza verilip, idamın uygulanmasını sabırsızlıkla beklemekteyiz. Bu olaylar aynı 1990’larda yaşanan yol kesmeler, iş makinelerini yakmalar, vergi almalar devam ediyor. Bunlar nereye kadar daha devam edecek? 1990’larda bu olaylar terör özel timin olmasıyla sıfıra inmişti. Özel Timin geri gelmesini aynı zamanda 2 timin asker ve polis Doğu ve Güneydoğu´da olması gerekiyor. Kurulacak yeni hükumetten desteklenmesini bekliyoruz. Bu konuları liderlerimizle görüşeceğiz. Böyle devam ederse sokağa inmek zorunda kalacağız. Büyük ülkemiz sağduyuyla hareket etmesi gerekmektedir dedi.
Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2015, 12:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER