Zabıtadan Denetim

Karadeniz Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından, ilçe genelinde faaliyet gösteren erkek ve bayan kuaförler sık sık denetleniyor.

Zabıtadan Denetim

Karadeniz Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından, ilçe genelinde faaliyet gösteren erkek ve bayan kuaförler sık sık denetleniyor. Zabıtalar, önceki gün sektörle ilgili işyerine giderek bulundurmaları zorunlu olan işyeri açma ve çalıştırma ruhsatlarını inceledi.

Kuaförlerin kullandıkları aletlerin temizliğini, malzemelerin yeterliliğini ve genel temizliğin normlara uygun olup olmadığını kontrol eden zabıta ekipleri, eksik evrakları bulunan ve gerekli temizlik şartlarına uymayan esnafları uyarırken, bir sonraki denetimde istenilen şartların yerine getirilmemesi halinde ceza işleminin uygulanacağını belirtti.

Kdz. Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Alptekin Dursun tarafından yapılan açıklamada bu tür kontrollerin olağan olduğuna vurgu yapıldı ve denetimlerin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada aynen devam edeceği belirtilerek şu bilgilere yer verildi:

Birçok hastalıkta olduğu gibi, bazı cilt hastalıklarının da yeterince temiz olmayan şartlardan kaynaklandığı bilinmektedir. Ortak kullanım alanlarımızdan olan berber ve kuaförler hijyen şartlara uymadıkları zaman, kimi deri ve cilt hastalıkları meydana gelebiliyor.

Belediye olarak, sadece sokak ve caddelerden değil, hayatın tüm ortak kullanım alanlarından ve onların temizliğinden de sorumluyuz. Bakımlı ve zinde bir görünüm için kontrol ettiğimiz söz konusu işyerlerin iyi ve hijyen hizmetler vermesi bizim için önemlidir. Sağlıklı bir hayatın temel unsurlarından birisi de temizliktir.

Bu açıdan berber ve kuaför esnaflarımıza yönelik denetimlerde bulunuyoruz. Gerekli şartları yerine getirmiş olan esnaflarımızı tebrik ediyor, getirmeyenleri uyarıyoruz. Bir sonraki denetimlerde ise uyarılarımızı dikkate almayanlar hakkında yasal işlemler yapıyoruz. Vatandaşlarımızın menfaatlerini göz önünde bulundurarak, bu yöndeki faaliyetlerimizi sık sık yapıyoruz.

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2014, 07:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER