Zihinsel engelli şahsa cinsel istismar davası

Zihinsel engelli bir şahsa cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen 10 kişinin 25 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Zihinsel engelli şahsa cinsel istismar davası
Zonguldak’ta zihinsel engelli bir şahsa cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen 10 kişinin 25 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına devam edildi. 

İddiaya göre, 2012 yılının Ekim ayında S.A. adlı şahıs cinsel istismarda bulunduğu zihinsel engelli A.A.’yı (45) darp etti. A.A.’nın hastane polisine verdiği ifade doğrultusunda S.A., E.A., F.A., K.F., F.D., V.Ç., C.Ç., C.A., C.D. ve H.D. gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında “nitelikli cinsel saldırı”, “hakaret”, “tehdit”, “kişi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından 25 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada A.A.’nın dayısının oğlu E.A. ise askerlik yaptığı yerden videolu konferans yöntemiyle duruşmaya katıldı. E.A., A.A.’nın isteği doğrultusunda ilişkiye girdiklerini kabul etti. Diğer sanıklar ise üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi. Sanıkların tutuksuz yargılanmasına karar verilirken, duruşma ileri bir tarihe ertelendi.
Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2015, 08:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER