Zonguldak Emekçi kentiydi, Emekli kent oldu

Zonguldak Emekçi kentiydi, Emekli kent oldu

Zonguldak Emekçi kentiydi, Emekli kent oldu

Genel Maden İşçileriSendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, TTK ve Zonguldak sorunlarıylailgili açıklamalarda bulunarak, yıllardır emeğin ve emekçinin başkenti olanZonguldakın artık emekli başkenti olduğunu söyledi.
Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) GenelBaşkanı Ahmet Demirci, TTK’da çalışan işçinin bu ay itibariyle 8 bin civarındaolduğunu bu sonuna kadar bu sayının 8 binin altına düşeceğini söyledi.Zonguldak’ın daha önce işçi ve emekçi kenti olduğunu ifade eden Demirci, şimdiartık Zonguldak’ın emekli kenti olduğunu söyledi. TTK’nın işçi açığının bir anönce giderilmesi gerektiğinin altını çizen Genel Maden İşçileri Sendikası(GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, “Bizim en büyük sıkıntılarımızdan birtanesi TTK’ya işçi alınmaması, TTK’nın 8bin 396 çalışan işçi sayısının bu ay itibariyle 8 bin civarında olacağını,yılsonuna kadar ise bu sayının 8 binin altına düşeceğini tahmin ediyorum. Emekliliğigelen arkadaşlar kolay, kolay madende çalışmak istemiyor çünkü tehlikesi yoğunve emek isteyen bir iş bunun için emekliliği gelen arkadaşlarımız mecburkalmadıkça emekli oluyor. Zonguldak’ımız daha önce iş ve emekçi kentiydi amamaalesef şimdi Zonguldak’ımız emekli kent oldu. Şuanda emekli sayımız işçisayımızdan çok fazla onun için biz emeklilerimizle beraber iç içe yaşıyoruz.Bunun için TTK’ya bir an önce işçi aldıralım, üretimimizi arttıralım. TTK’nınzararını minimuma nasıl indiririz bunun çalışmasını yapalım. Biz bütün herkesebunu anlatmaya çalışıyoruz. Bülent Ecevit Üniversitesine tekrar bir çalışmayaptırıyoruz. TTK’nın zararını nasıl aşağıya düşürebiliriz mekanik sisteminasıl hayata geçirebiliriz, bu sistemde kömür üretimi ne kadar artar onunlailgili çalışma yaptırıyoruz. Bu çalışamadan sonra gündem tekrar sıcaklaşacaktır”dedi

“ SİYASİ PARTİLERİ SAMİMİOLMAYA DAVET EDİYORUM”

TTK’nın özelleşmesikonusunda açıklamalarda bulunan Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) GenelBaşkanı Ahmet Demirci, yöre milletvekilleri ve siyasi parti temsilcilerineçağrıda bulunarak samimi olmalarını istedi. AK Parti Zonguldak MilletvekiliHüseyin Özbakır’a sitem eden Demirci, “AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun bizlereZonguldak’ın ve işlerin istemediği bir şeyi yapmayız dedi. Zonguldak’ınistemediği şey nedir TTK’nın kapatılması, özelleştirilmesi Zonguldak’ın vesendikanın istediği şey nedir? TTK’ya işçi aldırarak üretimi artırmakZonguldak’taki istihdamı arttırmaktır. Bunun için siyasilerimizden samimiolmalarını istiyoruz. Eğer ki Zonguldak’ın ve sendikanın istemediği bir şeyyapmak istiyorlarsa bunu göz önünde bulundurmalarını istiyoruz. Biz AK PartiZonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır’ı bizlere Zonguldak halkına katkı verirdiye düşünüyorduk ama maalesef Sayın Özbakır’dan bu katkıyı göremedik. Bundansonra geçmişte yaşadığımız olayları bir kenara bırakalım bundan sonra Zonguldakiçin TTK için neler yapabiliriz ona bakalım. Bizim istediklerimiz belli TTK’yaişçi alınması ve üretimin artması, Zonguldak’ta stadımız yok, hastanemiz yarımkaldı, Fİlyos Projesi dedik yıllar sonra inşallah önümüzdeki ay başbakanımızilimize gelerek temel atma törenine katılacak. Bunun için katkı verenlere çokteşekkür ediyorum. Yollarımız çok kötü Türkiye’nin en kötü yolu Zonguldak’tabenim daha önce söylediğim bir söz var. “ Bir Ama Zonguldak’a girdiğini yollarınbozuk olmasından anlar” bu sorunlar için STK’larla bir araya gelerekZonguldak’ımızı iyi yerlere getirmek için elimizden geleni yapalım” şeklindekonuştu.

Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2016, 11:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER