“Zonguldak Endokrin Günleri ” toplantısı düzenlendi

“Zonguldak Endokrin Günleri ” toplantısı düzenlendi

“Zonguldak Endokrin Günleri ” toplantısı düzenlendi

Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları, Genel Cerrahi, Nükleer Tıp, Radyoloji ve Patoloji Anabilim Dalları’nın ortak katılımıyla düzenlenen ”Zonguldak Endokrin Günleri” başlıklı toplantı Doç. Dr. Şebnem Kargı salonunda geçekleştirildi. 

Toplantıya Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Borazan, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hale Sayan Özaçmak, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Şehmus Ertop, Doç. Dr. V. Haktan Özaçmak, Fakültemiz Öğretim Üyeleri, Araştırma Görevlileri, Tıp Fakültesi öğrencileri ile davetliler katıldı. İki oturumluk toplantının açılış sunumunu İç Hastalıkları A.D. Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Taner Bayraktaroğlu yaptı. Daha sonra Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Borazan açılış konuşmasında bu tür etkinliklerin hem eğitim öğretim kalitesine hem de verilen sağlık hizmetlerinin tanıtımına ve iç kontrolüne büyük yararlar sağladığına değinerek benzer toplantıların artarak devam etmesinin önemli olduğunu söyledi. Prof. Dr. Borazan ayrıca bu ve benzeri akademik faaliyetlerde maddi ve manevi destekleri ve büyük katkılarından dolayı Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer’e teşekkür etti.

“Tiroid Nodüllerinde Medikal ve Cerrahi Tedavi” içerikli Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Taner Bayraktaroğlu ve Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Güldeniz Karadeniz Çakmak’ın başkanlığı yaptığı ilk oturumda önce “Tiroid Nodüllerine Klinik Yaklaşım ve Medikal Tedavi” başlıklı konuyu Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Dilek Karakaya Arpacı sundu.

Tiroid nodüllerine yaklaşım, tetkik ve tedavilerinin güncel rehberler eşliğinde nasıl yapıldığı belirtildi. Daha sonra “Tiroid nodüllerinde Nükleer görüntüleme ve tedavi” başlıklı sunumu Nükleer Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç .Dr. Rabiye Uslu Erdemir gerçekleştirdi. Tiroid nodüllerinde nükleer görüntüleme çeşitleri, dikkat edilecek yönleri, tanıda ve tedavide kullanım noktalarına değinildi. İlk oturumun sonunda Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Uğur Emre tarafından “Tiroid nodüllerinde cerrahi tedavi” sunumu yapıldı. Cerrahi işlemlerin neler olduğu, kimlere nasıl cerrahi işlem yapıldığına dair bilgilendirme yapıldı.

Oturumun ikinci bölümünde Prof. Dr. Taner Bayraktaroğlu, Prof. Dr. Güldeniz Karadeniz Çakmak, Doç. Dr. Gamze Yurdakan (Tıbbi Patoloji A.D.), Doç .Dr. Ali Uğur Emre, Yrd Doç. Dr Emrah Çağlar (Radyodiagnostik A.D.) ve Yrd. Doç .Dr. Rabiye Uslu Erdemir’in katılımıyla olgu sunumu gerçekleştirildi. Tiroid nodüllü bir hastanın başvurusundan itibaren yapılan muayeneleri, tetkikleri, görüntülemeleri, biyopsileri ve konsey kararı ile ameliyatının ne şekilde kararlaştırılıp Genel Cerrahi A.D. ‘na verildiği, patoloji sonuçları ve takipleri ile beraber sunuldu ve tartışıldı.

Toplantı sonunda katılımcıların katkıları alınıp soruları cevaplandırıldıktan sonra multidisipliner ve klinikopatolojik benzer toplantıların devam edeceği vurgulanarak, toplantıya emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür edilerek etkinlik tamamlandı.
Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2016, 11:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER