ZONGULDAK HALKI ALDATILIYOR, KANDIRILIYOR

ZONGULDAK HALKI ALDATILIYOR, KANDIRILIYOR
gundemeregli.com-MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, yaptıkları seçim çalışmalarını değerlendirdi. Ayan, Filyos Vadi Projesi hakkında da konuştu.
MHP Teşkilatı’nın seçim çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Hamdi Ayan, Gökçebey ilçe teşkilatının adaylık çalışmalarında da sona gelindiğini belirtti. Ayan, şöyle dedi:
“Hem ramazan münasebetiyle ramazanı değerlendirirken bu arada da teşkilatlarımız boş durmuyor. Seçimlere şurada iki ayını da aday tespit ve adayların seçim kuruluna bildirilmesi olarak düşünürsek adaylar için 6 aylık bir çalışma zamanı kaldı. Bu noktada biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak önümüzdeki Ağustos ayı içerisinde kafamızda olan hem bir Karaelmas isminin yaşayabilmesi için Karaelmas kurultayı noktasında bir hazırlık çerçevesi içerisindeyiz. Burada adaylarımızı yetiştirdiğimiz anda genel başkanımızı da davet ederek adaylarımızın en azından büyük bir çoğunluğunu orada açıklamayı düşünüyoruz. Tabi bu yetişmezse de adaylarımızı normal süreçler içerisinde açıklamaya başlayacağız. Burada öncelikli olarak Gökçebey ilçe teşkilatımızın hazırlamış olduğu adaylık çalışmalarında sonunda sona gelindi. Buradaki müracaatı olan 5 tane aday adayı arkadaşımızdan bir tanesi biraz öne çıkmış durumda. Biraz erken bir hayli önde görünüyor. Bu arkadaşımızı genel merkezimize götürerek hem genel başkan yardımcımızla hem de genel başkanımızla tanıştırarak Gökçebey’de bu kurultayı beklemeden Temmuz ayının sonuna doğru açıklamayı düşünüyoruz. Bu açıklayacağımız arkadaşımızın da Gökçebey’de seçim alacağından hiçbir kuşkumuz yoktur. Yapmış olduğumuz kamuoyu araştırmaları, birebir yapmış olduğumuz görüşmelerde bu arkadaşımızın açık ara önde olduğu tespit edilmiştir. O noktada Gökçebey’deki çalışmalarımız son aşamadadır. Dün itibariyle merkez ilçe başkanımızın Kozlu ile ilgili bir çalışma programı var elinde. Burada muhtemelen aday yapmayı düşündüğümüz, bunun dışında da görüşmeler sağladığımız bir arkadaşımızla Kozlu’da iki tane aday adayı görüşmesi var. Buda Temmuz ayı içerisinde teke düşürülecek. Tabi orada bir takım algılar oluştu Milliyetçi Hareket Partisi şunla kesin gidecek gibi bir isim telaffuzu ortaya çıktı. Bu arkadaşımızla alakalı sağda solda konuşulanlar bana geldi, bu konuşmalarda iyi konuşmalar değil. O noktada Milliyetçi Hareket Partisi kimseyle de böyle bir gitme zorunluluğu yoktur. Kozlu’da bir algı değişikliğine, bir aday değişikliğine gidebiliriz. Bunu da net söylüyorum buradan bu mesajdan arkadaşlarımız alacaklarını alacaklardır. Diğer noktalarda Kilimli’de teşkilat bir temayül çalışması içerisine girdi. Merkez ilçede bize resmi başvuru müracaatlarına açmadık. Bunu açtığımız anda şuanda 5 tane aday adayı görünüyor. Bunun dışında da seçim alabilme yönünde her ne kadar daha önceden bir şeyler söylüyoruz, duyduklarımıza göre söylüyoruz, basından çıkanlara göre söylesek de, Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak’ta seçim alma yarışını mutlaka önde tamamlaması lazım. Bunun içinde kimseyle siyasi bir kırgınlığımız yok. Kimsenin de önünü kesmiş değiliz. Söylediklerimiz yanlış algılanıyor ya da yanlış anlatılıyor. Bu noktada seçim alabilecek kişilerin profilleri Zonguldak’ta bellidir. Bunlarla olan görüşmemizde Ağustos ayı içerisinde yapılıp karara bağlanacaktır.”
Filyos Projesi’nen tekrar gündeme alındığını belirten Ayan, şöyle devam etti:
“Yerel seçimlerin dışında önemli gördüğüm bir mesele daha var. İki günden buyana Zonguldak gündeminde Filyos Projesi tekrar oyuncak edildi, gündeme alındı. Zonguldak halkı her zaman olduğu gibi yine aldatılıyor, yine kandırılıyor. Türkiye’ye giren yüksek tonajlı gemiler bu zamana kadar İstanbul’a yanaşıyorlardı. İstanbul’un kapasitesi dolduğundan dolayı bu liman çalışması şuanda Karasu’da yapılıyor. Türkiye’nin ihtiyacı Karasu limanından karşılanacak. Karasu limanının kapasitesi dolduğunda Filyos limanına ihtiyaç var. Burada Zonguldaklı hemşirelerimiz artık bunu iyi görsünler. Karasu limanının gemileri alması ve o kapasitenin dolması da en az 20 sene gibi bir zaman alacaktır. O yüzden önümüzdeki yerel seçimlerde yine AK Parti bir şeyler yapıyormuş görüntüsüne Zonguldaklılar aldanmasın bu tamamen bir oyundur. Yapılacak liman ve gemilerin yanaşacağı yer Karasu limanıdır. Zonguldak bunu böyle bilsin.”
Genel Maden İşçileri Sendikası’nın açıklamalarını takip ettiğini belirten Ayan, “Sendika başkanımızın o açıklamasını bende duydum, basından da takip ettim. Bu kararlılığını devam ettirebilirse biz kendisine sahip çıkarız, destek oluruz. Hükümetin her verdiğine yarabbi şükür demek gibi bir lüksü yok. Genel Maden İşçileri Sendikasının üyeleri taşkömüründe çalışan adamlardır. Dolaysıyla Türk-İş’e bağlı diğer geri hizmetler dediğimiz alanlarda çalışan arkadaşlarımızla aynı ücreti hak etmeyen arkadaşlarımız. Yani daha fazlasını hak eden arkadaşlarımız bunlar. Hükümetin burada verdiği çerez parasıdır. Önümüzde geçtiğimiz iki gün içerisinde gerek mazota, gerek benzine yapılan zam zaten işçiye verilecek parayı almıştır geriye. Bu noktada sendika dirayetli durabilirse, direnebilirse biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak aldığı kararda, bu grevde olabilir arkasında dururuz. Meydanlarda da yanında oluruz. Kesinlikle o ücret bu dönem içerisinde çok gülünç bir rakamdır. O yüzden sendikanın bu noktada dik durabilmesini bekliyoruz. İnşallah dik durabilirler” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2013, 07:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER