Zonguldak halkı büyük Önder’i büyük bir coşku ile karşılamış ve bağrına basmıştır

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu,Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Zonguldak’a teşriflerinin 84. Yıldönümünü nedeniyle yazılı açıklama yaptı.

Zonguldak halkı büyük Önder’i büyük bir coşku ile karşılamış ve bağrına basmıştır

Büyük Önder Atatürk’ün Zonguldak’a teşriflerinin 84. Yıldönümünü nedeniyle yazılı bir basın açıklaması yapan CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, şunları ifade etti:

“Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, Milli Mücadele yıllarında ve sonrasında, yurt gezilerine çok önem vermiş, bu gezilerde halkımızın görüşlerini almış, illerin potansiyellerini yerinde görmüş, kararlarını bu görüşlerin ışığı altında vermiştir. 26 Ağustos 1931 tarihinde gerçekleşen büyük buluşmada Zonguldak halkı Büyük Önder’i büyük bir coşku ile karşılamış ve bağrına basmıştır. Bu buluşmada, Büyük Önder Atatürk, “Zonguldak’ın derin toprakları altında, bütün Türkiye’yi ihya edecek bir servet yatıyor, bu ziyaretten ve aldığım bilgiden çok memnun oldum” demiştir.Yani, Zonguldak kömür havzasının “bütün Türkiye’yi ihya edecek bir servet” olduğunu söyleyerek kömür siyasetinin önemine dikkat çekilmiş ve Türkiye’nin endüstrileşmesi için iki ana unsur olan kömür ve demiryolu üzerine çalışmalara ağırlık verilmiştir. Bu anlamıyla ziyaret, Zonguldak kömür havzasının hak ettiği değeri kazanması için gerekli kararların alınmasında etkili olmuştur. Büyük Önder, ziyaret sonrası :“Zonguldak’ın derin toprakları altındaki maden serveti ne kadar kıymetli ise bizim nazarımızda Zonguldak’ta o kadar çok kıymetli bir vilayetimizdir. Samimi hislerinize çok teşekkür ederim” sözleriyle de Zonguldak ve Zonguldaklılara olan teşekkürlerini iletmiştir. Yukarıdaki gerçekler ışığında, Büyük Önder Atatürk’ün Zonguldak’a teşriflerinin 84. Yıldönümünü kutluyor, bu tarihsel önemin bilincinde olarak, şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonrada da yapacağımız her çalışmanın, “Zonguldak ilimizin daha yaşanılır bir yer olması için” olduğunu özellikle vurgulamak istiyorum. Çünkü Zonguldaklılar bunu fazlasıyla hak ediyor. Zonguldak ilimizin sosyal ve ekonomik açıdan arzu edilen yere gelmesi için herkes duyarlı olmalı ve bölgenin gereklerini karşılayacak bir bilinç ve anlayışı ortaya koymalıdır. Vatandaşlarımızın daha azla yetinmesine, Zonguldak için hedeflerin küçültülmesine asla izin vermeyeceğiz. Bu doğrultuda çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz.”

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2015, 14:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER