ZONGULDAK TMMOB´DAN 1 MAYIS´ A DAVET

ZONGULDAK TMMOB´DAN 1 MAYIS´ A DAVET
gundemeregli.com-Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Zonguldak Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Kaymakçı, Zonguldak halkını 1 Mayıs günü Madenci Anıtı´nda buluşmaya ve bu günü coşkuyla paylaşmaya davet etti.
Kaymakçı yaptığı açıklamada, “Ülkemizde 1 Mayıs İşçi Bayramları hep gergin geçmiştir. Örgütsüz ve sendikasız bir emek yapısı amaçlayan iktidar ve güç odakları ülkenin büyük bir çoğunluğunu oluşturan emekçiler üzerinde baskılarını sürekli sürdürmüşlerdir. Emek örgütlerini çeşitli yöntemlerle bölmüşler, sadece sendikaya üye oldukları için özel sektör tarafından işlerine son verilen işçilerin durumuna seyirci kalmışlardır. AK Parti iktidarı işçiden ve onun verdiği emek mücadelesinden korkmaktadır. İşçilerin mecliste ve yerelde yeterince temsil edilmediği, meydanların yasaklandığı, her an bir emekçinin iş cinayetlerine kurban verildiği, 1977 1 Mayıs’ında katledilen emekçilerin faillerinin bulunmadığı, sendikasız ve örgütsüz bir emek topluluğu amaçlayan bir sistem devam etmektedir. Ülkenin büyük çoğunluğunu oluşturan emekçiler; sermayenin her ne pahasına olursa olsun kar elde etme aracı olarak görülmektedir. Çalışma hayatındaki sorunların baş nedeni olan taşeron firmalar kullanılarak bu alan örgütsüz bir yapıya terk edilmiş ve böylece tamamen emek sömürüsüne dayanan bir sistem uygulamaya koyulmuştur. Ülkemiz, kapitalist devlet kabul edilen ülkelerde dahi uygulamaları görülmeyen, iş güvenliğini ikinci plana iten sadece kar hırsını temel alan vahşi kapitalizmin uygulama alanı olmuştur. Tüm bunların sonucu olarak 1 Mayıs İşçi Bayramı ülkemizde buruk bir şekilde kutlanmaktadır. Emekçilerin ülke kaynaklarından hakkına düşen karşılığı aldığı, iş güvenliğinin birinci öncelik olduğu günlerin yakın olması dileğimizle, tüm emekçilerin 1 Mayıs İşçi Bayramı´nı kutluyoruz. dedi.
1 Mayıs günün Madenci Anıtı´nda toplanacaklarını belirten Kaymakçı, Emek ve meslek örgütleri olarak, başta Taksim 1 Mayıs Alanı olmak üzere ülkenin dört bir tarafında tüm mağdurlarla, yoksullarla, dışlananlarla, işsizlerle, işçilerle, kamu emekçileriyle, mimar ve mühendislerle, aydınlarla, sanatçılarla, kadınlarla, gençlerle, emeklilerle, basın emekçileriyle, 1 Mayıs alanlarında olacağız. Meslektaşlarımızı ve Zonguldak Halkını 1 Mayıs günü Madenci Anıtında buluşmaya ve bu günü coşkuyla paylaşmaya çağırıyoruz. diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2014, 11:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER