Zonguldak’ın ilk kadın otobüs şoförü

Zonguldak’ın ilk kadın otobüs şoförü

Zonguldak’ın ilk kadın otobüs şoförü
Belçika’da doğan 41 yaşındaki Nurten Fidan, 12 yıllık mesleğini memleketi Zonguldak’ta sürdürüyor. “Belçikalı Kaptan” lakaplı iki çocuk annesi otobüs şoförü; yolcuların büyük ilgisini çekiyor. 
İki çocuk annesi 41 yaşındaki Nurten Fidan, Belçika’da dünyaya geldi. Uzun yıllar boyunca yurt dışında yaşayan Fidan, araba kullanmayı çok sevdiği için şoförlük mesleğini tercih etti. Yurt dışında aldığı eğitimlerin ardından şehirler arası otobüslerde şoförlük yapmaya başladı.
Belçika’da sürdürdüğü mesleğini yıllar sonra döndüğü Türkiye’de de sürdürmek isteyen Nurten Fidan; memleketi Zonguldak’ta ilk kadın şoför oldu.

Doğum gününde işe başladı
19 yaşındaki kızı Betül ve 15 yaşındaki oğlu Yusuf’un da destekleriyle Zonguldak halkına hizmet etmek istediğini ifade eden Nurten Fidan, doğum günü olan 7 Eylül 2016 günü özel halk otobüsü firmasında şoför olarak görev yapmaya başladı.
Yolcuların şaşkınlık ve ilgisiyle karşılayan Nurten Fidan, yolcularla da sık sık selfie çektiriyor.

“Kendi insanıma hizmet vermek istiyorum”

Zonguldak Özel Halk Otobüsleri Firması’nın ilk kadın şoförü olan Nurten Fidan, şöyle devam etti:
“Belçika doğumluyum. 41 yaşındayım, iki çocuk annesiyim. Arabayı sürmeyi çok seviyorum. İnsanlarla iletişim halinde olmayı çok seviyorum. Bu mesleği sürdürmek istedim. Başardım da. 12 senem bitti. Şu anda Zonguldak Belediyesi Özel Halk Otobüsü Firması’nda görev başladım. Amacım bu yolda ilerlemek. Ben yoluma devam edeceğim. Geri dönenlerden değilim. Yoluma da devam edeceğim. Allah bana izin verdiği sürece yoluma devam edeceğim. Belçika-Hollanda arası 18 metre otobüslerde çalıştım. Mersin Belediyesi’nde çalıştım. Askeriyede çalıştım. Şu anda Zonguldak Belediyesi Özel Halk Otobüsü Firmasında çalışıyorum. Halktan aldığım tepkiler çok güzel. Çoğunlukla kadınlar çok destekliyor. Beni tebrik ediyorlar. Güzel duygular yaşıyorum. Amacım kendi memleketimde ilk olma özelliğini taşımamdı. Bunu da başaracağım. Kendi insanıma hizmet vermek istiyorum. Lakabımız Belçikalı Kaptan.” Bu mesleği devam ettireceğim.”
Fidan, yaptığı mesleğiyle diğer kadınlara örnek olmak istediğini de sözlerine ekledi.
Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2016, 13:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER