En çok Akdemir para harcadı!

En çok Akdemir para harcadı!

En çok Akdemir para harcadı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı Fikret Zaman, yerel seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Zonguldak’ta vatandaşların bazı bölgeler sıkıntı yaşadığına dikkat çeken Başkan Zaman, dönem dönem bu rahatsızlıklara şahit  olduklarını dile getirdi. Başkan Zaman, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’in Zonguldak için en çok para harcayan belediye başkanı olduğunun altını çizdi.
24 Haziran seçimlerinde sağlanan ittifakların yerel seçimlere yansıma ihtimalinin sorulması üzerine değerlendirmelerde bulunan Başkan Zaman, “24 Haziran seçimleri öncesinde ittifaklar oluşmuştu. Tabi yerel seçimler öncesinde ittifaka yanaşır mı siyasi partiler? Bu şuanda belirsiz bir durum. Siyasi partiler şöyle düşünürler; “Ben buradan bir insan çıkarıp 3-5 oy çıkartırsam bu Türkiye geneli bir yüzdeye katkı sağlar. Bu benim için önemlidir” mantığı ile hareket ederler. Bu mantık ile hareket edilirse başka. Ancak “Evet biz güçlü değiliz. Burada belediye başkanlığı alma şansımız yok. Belediye başkanlığını şu siyasi partiler ancak alabilir” diye diğer siyasi partiler yanaşırsa ittifak ancak öyle olur” ifadelerini kullandı.
“BAZI SIKINTILAR VAR”
Zonguldak’ta bazı bölgelerde sıkıntı yaşandığı gerçeğini kabul eden CHP Merkez İlçe Başkanı Fikret Zaman, “Her şeyden önce biz sosyal demokrat bir parti olarak yerinden yönetim mantığı ile her şeye baktığımız için bu anlamada mahallelerde sorunlar var. Bizzat gidip kendimiz de görüyoruz. Belediye meclisi üyesi arkadaşlarımızda gidiyor. Sorun olan yerlerde vatandaşlarla beraber incelemelerde bulunuyoruz. Ama şunu söylemek lazım ki her sorun bir anda bitecek diye bir şey yok. 1899 yılından bu yana Zonguldak’ta belediye var. Her gelen geçen başkanda bu sorunlar yaşandı. Her başkan mutlaka Zonguldak’a bir şeyler katmıştır. Bu noktada Zonguldak Belediyesinin, başkanın ve meclis üyelerinin şehre yaptıkları hizmetler gerçekten kalıcı eserler. Öte yandan da gelmiş geçmiş belediyeler içinde 1980’den bu yana en fazla hizmet için para harcayan belediye olarak Zonguldak Belediyesi kayıtlara geçti. Akdemir en çok Zonguldak için para harcayan başkan. Ama sorunlar bitti mi? Bitmedi. Rat Mahallesinden yukarıya doğru çıktım Kırat’a kadar çıktık. Evet o bölgede vatandaşlar çok rahatsız. Haklı olarak rahatsızlar. Enerji hatları geçerken yolları kazdılar. Hala kazmaya devam ediyorlardı. Tabi bu sıkıntının fatura haliyle vatandaşa çıkıyor. Tabi bu noktada enerji şirketinden değil ama Zonguldak Belediyesinden şikayetçi oluyorlar. Bu doğrultuda belediyeyi eleştirmek en kolayı. Tabiki bayram sonrası hedefimiz yine elimizde bulunan belediyeleri ve bizde olmayan belediyeleri almaya yönelik çalışmalarımıza başlayacağız. Parti olarak amacımız o. Tarih boyunca belediyeciliği en iyi olarak sosyal demokratlar yapmışlardır. Bu başarıyı Zonguldak’ta sürdüreceğiz. 24 Haziran seçimleri sonrasında Merkezde AKP’ye karşı aldığımız fazla bir oy mevcut. Bu oyu da arttırarak belediye seçimlerini kazanmak istiyoruz. Şunu belirtmek isterim ki mahalli seçimleri erkene almadılar. Şu olabilir mi? Bütünşehir yasasını o zaman kadar geçiripte bütünşehir olarak seçime gidilebilir mi? Bunlar soru işaretleri olarak mevcut. Ancak şuan baktığımızda Mart’ta yapılacak olan seçimlere ekip olarak hazırız. Halkımızdan da CHP adına aday olmasını istediği veya düşündüğü, önerisi olanların bizlere ulaşmalarını istiyoruz. Biz adaylarımızı kendimiz tespit etmeyeceğiz. Halkımız ile birlikte tespit edeceğiz. Bu en doğrusu” dedi.
İTTİFAK SENARYOLARINI AÇIKLADI
Yerel seçimlerde ittifak yapılır mı? Sorusuna cevap veren CHP Merkez İlçe Başkanı Fikret Zaman, “24 Haziran seçimleri öncesinde ittifaklar oluşmuştu. Tabi yerel seçimler öncesinde ittifaka yanaşır mı siyasi partiler? Bu şuanda belirsiz bir durum. Siyasi partiler şöyle düşünürler; “Ben buradan bir insan çıkarıp 3-5 oy çıkartırsam bu Türkiye geneli bir yüzdeye katkı sağlar. Bu benim için önemlidir” mantığı ile hareket ederler. Bu mantık ile hareket edilirse başka. Ancak “Evet biz güçlü değiliz. Burada belediye başkanlığı alma şansımız yok. Belediye başkanlığını şu siyasi partiler ancak alabilir” diye diğer siyasi partiler yanaşırsa ittifak ancak öyle olur” ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı, Sinan Çerçioğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER