YILIN İLK İSTİHDAMI TÜRK TELEKOM’DAN

2021 yılı istihdam müjdeleri ile başladı.
İnşallah yeni istihdamları görürüz.
Görmeliyiz.
Ülkemizde işsizlik sayısı yüksek.
Korona virüs daha çok işsizler yarattı.
2021 yılında işsizlik düşmeli.
Yeni istihdamları görmeliyiz.
İlk istihdam Türk Telecom,
İkinci istihdam Zonguldak Filyos bölgesinde olacak.
Bunla ilgili gelişmeleri de paylaşacağız.
Tam 2000 kişilik istihdamında müjdesini aldık.
Bugün ise yılın ilk istihdamından bahsedelim.
Söz edelim.
‘Türkiye’ye Değer’ anlayışıyla projeler üreten Türk Telekom, 2020’de de binlerce insanın hayatına dokundu. İnternet ve e-ticaret eğitimi verdiği kadınların kariyer yolculuğuna, görme engelli bireylerin kitaplara ve sanat eserlerine ulaşmasına, amatör sporculara destek oldu, arama kurtarma ekibi TTAKE ile afet zamanlarında hayat kurtardı.
 
Türk Telekom, insan odaklı yaklaşımıyla, 2020’de de binlerce hayata dokundu. Kadınların istihdamından görme engellilerin kitaplara erişimine ve eğitim öğretimden amatör sporlara kadar Türkiye’ye Değer projelerini sürdürdü. 
 
Kadınların kariyer yolculuğundan, görme engellilerin kitaplara erişimine hayatın her alanında
“Hedefi Olan Kadına İnternetle Hayat Kolay” projesinde, 75 gönüllü eğitmen ile 4 bin kadına dijital pazarlama eğitimleri veren Türk Telekom, kadınların kariyer yolculuğunda 2020 yılında da yanlarındaydı. Türk Telekom’un, ‘Herkes için erişilebilir iletişim’ prensibiyle hayata geçirdiği, ‘Telefon Kütüphanesi’ uygulaması 10 bin aktif görme engelli kullanıcıya ulaştı. 250’den fazlası çocuk kitabı olmak üzere 2 bine yakın kitap ve dünyaca ünlü 20 tabloya sesli erişmeyi olanaklı kılan uygulamaya, 2020’de ilaç barkodu okuma özelliği eklendi. Bu sayede, görme engelliler, 6 binden fazla ilacın kullanma talimatına dair bilgilere sesli olarak kolayca erişebiliyor. 
 
Türk Telekom’un az gören çocukların kendilerini geliştirmelerine katkı sağlayan Günışığı projesi ise 2020’nin ilk 3 ayında ‘Okulumda Günışığı Seminerleri’ ile 13 binden fazla öğrenciye, yaklaşık 700 öğretmen ve yöneticiye ulaştı. Günışığı Pandemi Dönemi Açık Öğrenim Platformu ile 43 bin aileye eğitim verildi. 
 
Doğal afetlerde de eğitim öğretimde de vatandaşın yanında 
Türk Telekom’un Türkiye genelinde 11 bölgede yaklaşık 150 gönüllü çalışanından oluşan bir sivil savunma hareketi olan ‘Türk Telekom Arama ve Kurtarma Ekibi (TTAKE), doğal afetlerde 2020’de de Türkiye’nin umudu oldu. TTAKE, Elazığ Depremi’nden İzmir Depremi’ne, Giresun Yağlıdere’deki selden Çaldağ bölgesindeki sele kadar farklı doğal afetlerde seferber oldu. Ülkemizde sporun gelişmesi için amatör sporlara yıllardır destek olan Türk Telekom, ülkenin dört bir yanında basketbol, eskrim, yüzme, atletizm, güreş, badminton gibi 33 farklı branşta 40 spor kulübünü destekledi. 

Türk Telekom yeni yıla da 500 yeni istihdam ile başladı
Türkiye’nin lider bilgi ve iletişim teknolojileri şirketi Türk Telekom, yeni yıla yeni istihdam sağlayarak başladı. 2020’de 9 binin üzerinde çalışanı bünyesine katan Türk Telekom Grubu, yeni yılın ilk günlerinde tüm Türkiye’de görev alacak 500 teknikeri daha saha ekibine dâhil etti.
Türkiye’nin 81 ilinde 34 binin üzerindeki çalışanı ile sektöründe lider olan Türk Telekom, pandemi sürecinde de istihdama katkısını sürdürdü. 
Türk Telekom’un telekomünikasyon sektöründe en büyük çalışan ekosistemine sahip şirket olduğunu ifade eden Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, “Sürdürülebilir bir istihdam oluşturmak en önemli gündem maddelerimiz arasında yer alıyor. Kesintisiz iletişim sağlamak için her koşulda fedakârca görev yapan saha ekibimize, tüm Türkiye’de görev alacak 500 yeni tekniker katıldı. Türk Telekom ve grup şirketlerimiz Argela, İnnova, Sebit,  AssisTT ve Türk Telekom International ile 2020’de toplam 9 binin üzerinde kişi ailemize dâhil oldu. Millî sorumluluk bilinciyle istihdama katkı sağlamak ve müşterilerimize daha kaliteli hizmet vermek için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz ve 2021’de de ülkemizin ekonomisine destek olacağız.” dedi.
Görüldüğü gibi Türk Telekom işsizlere de umut oluyor, gelişmiş teknoloji hizmeti arzulayanlara da…

YORUM EKLE